» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähköliitto on jäämässä Team-suurliiton ulkopuolelle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköliitto on jäämässä Team-suurliiton ulkopuolelle

6.5.2009

Vantaalla 6.5. kokoontunut Sähköliiton yhteistyöryhmä 2000 päätti yksimielisesti, että Sähköliiton pitäisi irrottautua Team-hankkeesta.

Pääasiassa Sähköliiton vasemmistosiipeä edustavan ryhmän kannanoton mukaan myöskään 10.6. suunniteltua ylimääräistä edustajiston kokousta ei tarvita. ”Lopullisen päätöksen irrottautumisesta voi tehdä Sähköliiton hallitus edustajiston sille antamien valtuuksien nojalla jo 13.5." 

Vantaalla vapun alla kokoontunut Sähköliiton enemmistöryhmä Edunvalvonnantekijät äänesti selvin 46–7 äänin liittohankkeesta irrottautumisen puolesta. Myöskään pääasiassa sosiaalidemokraateista koostuvan edunvalvontaryhmän mukaan ylimääräiselle edustajiston kokoukselle ei ole tarvetta. ”Edunvalvonnantekijöiden 46 Ei-ääntä muodostavat jo sellaisenaan yksinkertaisen enemmistön Sähköliiton 85-henkisestä edustajistosta.”

Teollisuusalojen suurliittoon tähtäävä Team-hanke on ollut vastatuulessa myös monien muiden SAK:laisten liittojen keskuudessa. Suurliiton toiminta piti aloittaa ensi vuoden alussa, mutta näillä näkymin hanke on lykkääntymässä ainakin vuoden 2011 alkuun.