» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Finnet suunnittelee valtakunnallista superverkkoa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Finnet suunnittelee valtakunnallista superverkkoa

6.10.2009

Finnetin Supermatrix-hankkeen tavoitteena on nopeuttaa valtakunnallisen valokuituverkon rakentamista ja tarjota käyttäjille uusia, nopeiden verkkoyhteyksien mahdollistamia palveluita. 

Finnet-yhtiöt investoivat valokuituverkkojen rakentamiseen tulevien viiden vuoden aikana arviolta 200 miljoonaa euroa. Ensimmäiset Finnet-yhtiöt ovat tehneet päätökset tarvittavien valokuituverkkojen rakentamisesta siten, että ne ovat pian heidän alueidensa kaikkien kiinteistöjen ulottuvilla.

Valokuituverkon rakentamisen nopeuttamiseksi ja nopeiden liittymien kysynnän lisäämiseksi Finnet on käynnistänyt scifi-henkiseltä kuulostavan Supermatrix-hankkeen.

”Supermatrix-tuotannon alkaessa vuonna 2012 puhutaan jo 3D-ohjelmista ja teräväpiirto-ohjelmista, joiden kuvanlaatu on moninkertainen parhaaseen nykyiseen FullHD-kuvaan verrattuna. Televisio kelpaa tietokoneohjelmistojen käyttöön, eikä tallentavaa digiboksia tai tietokonetta tarvita”, Finnetin tiedotteessa tunnelmoidaan.

Finnetin tavoitteena on, että ensimmäiset käyttäjät pääsisivät Supermatrixiin jo kolmen vuoden kuluttua. Käytännössä nopea verkko voisi mahdollistaa esimerkiksi teräväpiirtoelokuvien tilauspalvelun ja televisio-ohjelmien välittämisen laajakaistaverkossa sekä verkon yli käytettävien tietokoneohjelmien tehokkaan hyödyntämisen. Finnet-liitto on 27 alueellisen puhelinyhtiön keskusjärjestö ja yhteistyöelin.

 

Hankkeen kotisivut: www.supermatrix.fi