» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Welho ja YIT testaavat gigabitin laajakaistapalveluita Helsingissä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Welho ja YIT testaavat gigabitin laajakaistapalveluita Helsingissä

6.10.2009

YIT:n Helsingin Lauttasaareen rakentaman Purjeentekijänkuja 7:n asukkaat pääsevät testaamaan lähiaikoina huippunopeita 1 Gb/s-laajakaistaliittymiä. 

Welhon ja YIT:n testikohteessa pyritään selvittämään, minkälaista käyttöä kuluttajat löytävät huippunopeille liittymille. Testiryhmältä kerätään käyttökokemuksia vuoden loppuun saakka. Testiin ilmoittautuvat Purjeentekijänkuja 7:n asukkaat saavat testin ajaksi käyttöönsä 1 Gb/s eli 1000 Mb/s liittymän maksutta. Uuden nopeusluokan hyödyntäminen edellyttää, että tietokoneessa on 1 Gb/s verkkokortti, mutta esimerkiksi erillistä modeemia ei tarvita. Käyttöönotto tapahtuu liittämällä tietokone Ethernet-kaapelilla suoraan huoneiston RJ45-liityntärasiaan.

Pääkaupunkiseudulla kaapeli-tv- ja laajakaistapalveluita tarjoavan Welhon yritys- ja kiinteistöliiketoiminnasta vastaavan johtajan Tiitus Rannan mukaan internetin kautta halutaan katsoa jatkuvasti enemmän esimerkiksi liikkuvaa kuvaa.

– Internetissä on sellainen piirre, että kun operaattorit lisäävät kapasiteettia, myös sitä hyödyntävien palveluiden tarjonta lisääntyy. Gigan yhteys on käyttäjäkokemukseltaan uskomattoman nopea, Ranta kertoo.

Gigabitin liittymä mahdollistaisi helposti esimerkiksi television teräväpiirtolähetysten reaaliaikaisen seurannan ja laadukkaiden videoiden nopean lataamisen. Welho tarjoaa pääkaupunkiseudulla jo nyt laajakaistaverkkojen kautta välitettäviä IPTV-maksutelevisiopalveluita. Welhon ADSL-verkon kautta välitettävät tv-ohjelmat tarjoavat yhtä hyvän kuvanlaadun kuin tavallisessa antenniverkossa näkyvät lähetykset, mutta vielä toistaiseksi Welho ei tarjoa HDTV-lähetyksiä laajakaistan kautta.