» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Ensto myy osuutensa Busch-Jaegeristä ABB:lle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto myy osuutensa Busch-Jaegeristä ABB:lle

8.1.2009

Ensto Oy myy ABB Oy:lle 79 %:n osuutensa Ensto Busch-Jaeger Oy:stä, josta ABB omistaa tällä hetkellä 21 %. Ensto Busch-Jaeger on vuonna 1980 ABB:n saksalaisen tytäryhtiön Busch-Jaeger Elektro GmbH:n ja Enston perustama yhteisyritys. Yritysjärjestelyn on tarkoitus toteutua vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen aikana.  

Ensto Busch-Jaeger valmistaa ja myy sähköasennuskalusteita, kuten pistorasioita ja kytkimiä sekä niihin liittyviä asennustarvikkeita. Yhtiöllä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli lähes 40 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 120 henkilöä.

Järjestelyn jälkeen Ensto Busch-Jaegeristä tulee osa ABB:n Automation Products -divisioonaa. Ensto Busch-Jaegerin Suomen, Ruotsin ja Norjan henkilöstö siirtyy ABB:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yksikön vetäjänä jatkaa Paavo Tammisto.

"Kilpailu sähköasennuskalusteiden ja -tarvikkeiden markkinoilla on kansainvälisesti kovaa ja liiketoiminta on keskittynyt entistä enemmän suurten kansainvälisten toimijoiden käsiin. Ensto Busch-Jaegerillä on vahva asema Suomessa, mutta osana Enstoa sillä ei ole sellaisia kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia, jotka Enston näkökannalta voisivat taata hyvän kansainvälisen kilpailukyvyn. ABB:n ja Enston pitkäaikaisen yhteistyön johdosta ABB tarjoaa erinomaiset lähtökohdat Ensto Busch-Jaegerin liiketoiminnan kehittämiseksi edelleen”, Enston toimitusjohtaja Jukka Koskinen toteaa.