» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >EK kaipaa keskisuuria yrityksiä mukaan energiatehokkuussopimuksiin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


EK kaipaa keskisuuria yrityksiä mukaan energiatehokkuussopimuksiin

8.4.2009

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n energia- ja ilmastoasiantuntija Kati Ruohomäen mukaan EK:n jäsenyritykset ovat lähteneet kohtalaisen mukavasti mukaan keskusjärjestön energiatehokkuustalkoisiin, mutta varsinkin keskisuuria elintarvike-, kemia-, muovi- ja teknologiateollisuuden yrityksiä kaivataan vielä runsaasti mukaan.

Alle puolet EK:n jäsenyrityksistä on toistaiseksi allekirjoittanut keskusjärjestön vapaaehtoisen energiansäästösopimuksen. Tavoitteena olisi saavuttaa vähintään 60 % kattavuus.

– Myös kaupan alalla sekä matkailu- ja ravintolapalveluissa toivotaan uusia yrityksiä mukaan, vaikka vuoden aikana liittyminen on ollut aktiivista. Lisäksi niiden yritysten, joille ei ole omaa toimenpideohjelmaa, kannattaa liittyä energiansäästösopimuksen yleiseen toimenpideohjelmaan, Ruohomäki kannustaa.

Elinkeinoelämän ja valtiovallan välinen puitesopimus energiankäytön tehostamisesta on voimassa vuosina 2008–2016. Sopimuksella pyritään täyttämään elinkeinoelämän osuus EU:n energiapalveludirektiivin velvoitteesta tehostaa energian loppukäyttöä 9 prosentilla vuoteen 2016 mennessä. Jos yritys liittyy mukaan energiatehokkuussopimukseen, ei sille tule muita energiapalveludirektiivistä johtuvia velvoitteita.