» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähköautoille ehdotetaan ilmaista pysäköintiä Helsingissä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköautoille ehdotetaan ilmaista pysäköintiä Helsingissä

8.6.2009

Helsingin kaupungin ilmansuojelutyöryhmä ehdottaa, että vähäpäästöiset henkilöautot vapautettaisiin pysäköintimaksuista, ja että joukkoliikenteen liityntäpysäköintipaikoille rakennettaisiin latauspistokkeita sähköautoille ja ladattaville hybrideille. 


Ehdotuksen tavoitteena on avata markkinoita vähäpäästöisille ajoneuvoille ja vähentää liikenteen aiheuttamia epäpuhtauksia ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Ilmansuojelutyöryhmän ehdotuksessa vähäpäästöisiksi henkilöautoiksi lasketaan sähköautojen lisäksi bensiini- ja dieselautot, joiden hiilidioksidipäästöt ovat alle 110 g/km ja hiukkaspäästöt alle 0,005 g/km sekä kaasuautot. Helsingin koko autokannasta kriteerit täyttävien autojen osuus on tällä hetkellä vain noin 0,5 prosenttia, eli yhteensä noin 1 000 autoa.

Selvityksen mukaan esimerkiksi Tukholmassa myös kaasu- ja sähköautojen energiankulutukselle on asetettu enimmäisrajat. Tukholmassa vähäpäästöiset sähköautot saavat kuluttaa energiaa korkeintaan 37 kWh/100km.

Ilmanlaadun kannalta sähköautoihin siirtyminen olisi ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Sähkökäyttöisiä henkilöautoja ei ole tällä hetkellä Suomessa kaupallisesti tarjolla, mutta tilanteen odotetaan muuttuvan nopeasti lähitulevaisuudessa. 

 

Ilmansuojelutyöryhmän raportti Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen sivuilla

Sähköalan artikkeli: Sähköautot tulevat