» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähkötarvikkeiden tukkumyynti laski tammi-syyskuussa lähes 19 %
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötarvikkeiden tukkumyynti laski tammi-syyskuussa lähes 19 %

8.10.2009

Sähkötarvikkeiden tukkumyynti laski tammi-syyskuussa 18,8 % vuoden takaisesta 536 miljoonaan euroon.  

Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton tilastojen mukaan syyskuun myynti jäi enää vain 16,1 % pienemmäksi kuin vuotta aiemmin, mikä viittaisi myynnin laskun rauhoittumiseen kevään ja kesän jälkeen.

Tilastokeskuksen syyskuun lopussa julkaiseman tilaston mukaan uudisrakentamisen volyymi supistui touko-heinäkuussa 28 prosenttia vuotta aiemmasta. Asuinrakentamisen volyymi väheni 30 prosenttia ja muun rakentamisen volyymi 25 prosenttia.

Liikerakentamisen volyymi supistui kuluvan vuoden touko-heinäkuussa 37 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Myös toimistorakentamisen ja teollisuusrakentamisen volyymit supistuivat kumpikin lähes 40 prosenttia. Sen sijaa julkisten palvelurakennusten rakennusvolyymi kasvoi touko-heinäkuussa 16 prosenttia vuotta aiemmasta.

Merkkejä paremmasta on kuitenkin luvassa. Rakennuslehden tilaaman markkinakatsauksen mukaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella on aloitettu viime aikoina ennakoitua enemmän vapaarahoitteisia asuntokohteita. Tarkastelluilla kahdeksalla alueella käynnistettiin loppukesän ja alkusyksyn aikana yli tuhannen kovanrahan asunto-osakeyhtiöasunnon rakentaminen. Tätä ennen aloitukset olivat vuoden ajan lähes kokonaan jäissä.

 

Rakennuslehti: Pääkaupunkiseudun ulkopuolella aloitettiin yli tuhat vapaarahoitteista asuntoa