» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Laajakaistayhteys on yhä useammassa kotitaloudessa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Laajakaistayhteys on yhä useammassa kotitaloudessa

9.1.2009

Viestintäviraston teettämän tutkimuksen mukaan laajakaistaliittymiä on nyt 68 prosentissa kotitalouksista.

Laajakaista on edennyt viime vuosina harppauksenomaisesti suomalaisiin kotitalouksiin, sillä edellisenä vuonna liittymiä oli 59 prosentissa kotitalouksista. Alueellisesti laajakaistaliittymiä on eniten Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla, 72 prosentilla kotitalouksista, ja vähiten Satakunnassa, 56 prosentilla kotitalouksista. Lähes kolme neljästä internetin käyttäjästä katsoo, että vähintään yhden megabitin yhteys riittää heidän käyttötarpeisiinsa.

Internetin käytön mahdollistava 3G-matkapuhelin löytyy joka noin neljänneltä suomalaiselta.Suomalaiset ovat ottaneet myös mobiililaajakaistan rivakasti käyttöönsä. Mobiililaajakaistaliittymä on nyt 11 prosentilla laajakaistakäyttäjistä, kun edellisenä vuonna osuus oli vain yhden prosentin verran. Useimmilla mobiililaajakaistakäyttäjistä on käytössään sekä kiinteä- että mobiililaajakaistaliittymä.

Tutkimuksen mukaan enää vajaalla kolmanneksella suomalaistalouksista on käytössään lankapuhelin. Matkapuhelinliittymä on sen sijaan lähes jokaisella suomalaisella. Noin neljäsosa puhelimista on netinkäytön mahdollistavia 3G-puhelimia. Internet- eli VoIP-puheluiden käyttö on lisääntynyt edellisen vuoden 21 prosentista 24 prosenttiin internetin käyttäjistä.

Tutkimuksessa haastateltiin 2000:ta 15–79 -vuotiasta Suomessa asuvaa henkilöä.

 

Tutkimusaineisto viestintäviraton sivuilla (pdf)

Tutkimuksen maakunnalliset tilastot (pdf)