» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi 5 % edellisvuodesta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi 5 % edellisvuodesta

9.1.2009

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti viime vuonna oli 879 miljoonaa euroa kasvaen 4,8 % edellisvuodesta.

Myynnin arvo kasvoi eniten sähkölaitostarvikkeiden, kaapeliteiden ja valaisinten tuoteryhmissä. Myös teleasennus- ja datatarvikkeiden myynti kasvoi, kun muut tuoteryhmät pysyivät lähellä edellisvuoden tasoa.

Sähkötarvikkeiden viime vuoden myynti ylitti ennusteet selvästi. Tänä vuonna myynnin arvioidaan laskevan talonrakennuksen vähenemisen myötä. Toisaalta Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari uskoo, että lähitulevaisuudessa rakentamisen painopiste tulee siirtymään entistä enemmän korjausrakentamisen puolelle, ja että vanhentuneen talotekniikan uusiminen sekä energiatehokkuusinvestoinnit tulevat osaltaan ylläpitämään sähkötarvikkeiden kysyntää.

– Sähköistyksen roolia on kasvatettava selkeästi nykyisestä, jotta energiatehokkuuden ja asumismukavuuden vaatimukset täyttyvät. Myös julkisissa rakennuksissa ja hankkeissa uudet sähköistysratkaisut tuovat välittömiä kustannus- ja hiilidioksidisäästöjä. Tie- ja toimistovalaistuksen uusiminen ovat tästä hyviä esimerkkejä, Hailikari sanoo.

Myyntiä tilastoivan SSTL:n jäsenet vastaavat lähes kaikesta tukkuliikkeiden sähkötarvikemyynnistä Suomessa.