» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähköalan kevään messukierros starttasi Turusta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköalan kevään messukierros starttasi viikonloppuna Turusta

9.2.2009

Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 6.–8.2. järjestetyillä Rakentaminen & Sisustaminen -messuilla vieraili lähes 22 000 kävijää.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton alueosastojen jäsenet osallistuvat tänä vuonna aktiivisesti eri paikkakunnilla järjestettäville rakentamismessuille. Kevään messukausi käynnistyi viikonloppuna näyttävästi Turussa, missä yli 20 Varsinais-Suomen alueosaston urakoitsijaa kertoi esimerkiksi sähkötöiden tilaamisesta SLO:n ja Turku Energian lähes 500 neliön suuruisella yhteisosastolla.

Urakoitsijoita messuilla. Kuva Mikko ArvinenMessuilla ajatuksena oli, että ”sähkömaailmaan” astuttiin Turku Energian osaston kautta, mistä saadaan ensiksi sähköt tontille. SLO:lta osastolta voi katsoa sopivat tarvikkeet, ja lopuksi urakoitsijat kertoivat, miten kiinteiden sähkökalusteiden asentaminen tulee jättää sähköalan ammattilaisten tehtäväksi.

Mynämäellä toimivan Sähkö-Oskarin toimitusjohtaja Ossi Lehtimäen mukaan messuvieraat kyselivät urakoitsijoilta esimerkiksi lämpöpumpuista, tuulivoimasta ja hehkulamppujen tulevasta myyntikiellosta.

– Uudet, pienellä energiamäärällä toimivat valotekniikat ovat kiinnostaneet ihmisiä ja myös saunaosastolla on käynyt aikamoinen vilske, Lehtimäki kertoi.

Mikko AlataloSLO:n Turun myyntipäällikkö Marko Laineen mukaan STUL:n urakoitsijat toivat yhteisosastolle hyvän, ammattimaisen lisän.

– Näin me voimme tuoda esille sitä viestiä, että sähkötyöt vaativat aina ammattilaisen. Jos katsoo tätä meidän messuosastoa, ei täällä ole kuin valonlähteitä, mitkä tavalliset ihmiset voivat asentaa, Laine sanoi.

Turun messuille osallistui yhteensä noin 450 näytteilleasettajaa. Messujen yleisohjelmassa aiheet vaihtelivat tuholaisten torjunnasta suihkuseinien asennukseen ja putki- ja julkisivuremonteista rakentamisen elvytyspaketteihin ja energiatodistuksiin. Vierailevana artistina messuilla esiintyi kansanedustaja Mikko Alatalo.

Vuoden 2009 aikana Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton alueosastojen jäseniä pääsee tapamaan kaikilla, tai ainakin lähes kaikilla rakentamismessuilla. Ajantasaisen messulistan löydät Sähköala.fi:n sähköalan tapahtumakalenterista.