» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >SULPU kritisoi Tukesin ylläpitämää kylmälaitteiden pätevyysrekisteriä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


SULPU kritisoi Tukesin ylläpitämää kylmälaitteiden pätevyysrekisteriä

9.4.2009

Kauppalehden haastattelema Suomen lämpöpumppuyhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Koivula kritisoi Tukesin ylläpitämää kylmälaiteliikkeiden pätevyysrekisteriä.  

Ilmalämpöpumppuja asentavilta yrityksiltä vaaditaan kylmälaiteliikkeen pätevyys, mutta Koivulan mukaan Tukes ei ole valvonut asentajalistaa kunnolla, mikä on johtanut ”vilunkiveikkojen” pesiytymiseen rekisteriin.

Koivulan mukaan epäpätevät asentajat ja lämpöpumppujen villit maahantuojat ja jälleenmyyjät uhkaavat pilata koko lämpöpumppualan maineen epämääräisillä asennuksilla ja myymällä pumppuja tee-se-itse-miehille.

Kauppalehden mukaan ongelma on myös Tukesin tiedossa, ja pätevyyslistaa ollaan parhaillaan uudistamassa. Jatkossa listalle pääsisivät mukaan vain alan näyttötutkinnon suorittaneet asentajat ja yrittäjät.

Ilmalämpöpumpun asennuksessa mahdolliset tarvittavat sähkötyöt tulee teettää sähköurakoitsijalla. Kylmälaiteliikkeellä ei välttämättä ole sähköurakointioikeuksia, jolloin sähkötyöt on teetettävä pätevällä sähköurakoitsijalla.

 

Lisää aiheesta: 

Sähköala.fi: Ilmalämpöpumpun asennus jätettävä kylmälaiteliikkeelle