» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Suomen Yrittäjät: Kotitalousvähennys myös uudisrakentamiseen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Suomen Yrittäjät: Kotitalousvähennys myös uudisrakentamiseen

10.3.2009

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jorma Kortesoja esittää kotitalousvähennyksen laajentamista myös uudisrakentamiseen. 

Kotitalousvähennys voitaisiin Kortesojan mielestä laajentaa vakituisten ja vapaa-ajan asuntojen uudisrakentamiseen määräaikaisesti vuosina 2009 ja 2010. Muutos voisi parantaa erityisesti toimivien, pienrakentamista harjoittavien yritysten toimintaedellytyksiä.

– Kaikki keinot on käytettävä nyt rakentamisen elvyttämisessä, Kortesoja sanoo Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Suomen Yrittäjien arvion mukaan kotitalousvähennyksen laajentaminen vakituisten ja vapaa-ajan asuntojen uudisrakentamiseen voisi edesauttaa pienten ja keskisuurten omakotitalorakentajien toimintaedellytyksiä heikentyneessä taloustilanteessa.

Uudisrakentaminen työllistää aina myös alihankkijoita, jolloin työllistävä vaikutus kertautuu. Jokainen tuhannen pientalon lisäys parantaisi rakennusalan työllisyyttä arviolta 5000 hengellä. Määräaikaisena toteuttava vähennys voisi kannustaa aloittamaan rakennustyön heti. Jos muutos olisi pysyvä, se voisi johtaa itse rakentamisen aloittamisen viivästymiseen ja siihen, että nyt tehtäisiin vain materiaalihankintoja elementtien ollessa halpoja.

Suomen Yrittäjien mukaan uusien talojen kysyntä ei ole vähentynyt, mutta rakennusprojekteja uskalletaan aloittaa aiempaa vähemmän taloudellisen tilanteen heikennyttyä. Tämä heikentää pienrakennusyrittäjien taloudellista tilannetta huomattavasti. Jo päätetyt elvytyskeinot tukevat lähinnä julkista rakentamista. Muutoksella voitaisiinkin edesauttaa pienten ja keskisuurten, jo toimivien rakennusalan yrittäjien selviytymistä taantumasta.