» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Valkeakosken asuntomessut avoinna yleisölle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Valkeakosken asuntomessut avoinna yleisölle

10.7.2009

Valtakunnalliset asuntomessut tarjoavat malliesimerkkejä energiatehokkaasta sekä eri asumistarpeisiin soveltuvasta pientaloasumisesta.

 Järjestyksessään 40. asuntomessut keskittyvät omakotitaloihin, joita on rakennettu Valkeakosken messualueelle 36 kappaletta. Messuteeman ”Asumisen mansikat” mukaisesti esitteillä olevien omakotitalojen kirjo on runsas. Sekä perinteisistä että moderneista malleista koostuvien talojen huoneistokoot vaihtelevat peräti 88–­374 neliön välillä.

Rakentamismateriaaleina on käytetty niin puuta, tiiltä, betonia kuin harkkojakin. Jopa puolet taloista on suosittuja yksikerroksisia omakotitaloja, joiden rakentamisen reilunkokoiset, keskimäärin 1 300 neliön tontit ovat mahdollistaneet. Sekä talot että talojen sisustuksetkin on suunniteltu perheiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. 

Messujen toisen teeman, ”Energiatehokkaan rakentamisen”, mukaisesti Valkeakosken asuntomessuilla pääsee tutustumaan alan johtavan teollisuuden ja asiantuntijoiden kehittämiin energiataloudellisen asumisen ratkaisuihin.

- Energiatehokkaita taloja on tämän vuoden messuilla esillä enemmän kuin koskaan aiemmin. Messukohteista yli puolet pääsee energialuokituksessa parhaaseen A-luokkaan, mikä tarkoittaa, että rakennusten tarvitsema vuotuinen energiantarve on alle 150 kWh neliölle, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Nähtävillä on ensimmäistä kertaa kolme passiivitaloa, joiden lämmitysenergiantarve on ainoastaan 20–25 prosenttia normitalon tarpeesta. Hyvä lämmöneristys, ilmatiiveys ja ilmanvaihdon lämmön talteenotto ovat niissä avainasemassa. Passiivitaloissa pieni lämmöntarve katetaan pääosin ihmisten, kodin elektroniikan ja valaistuksen tuottamalla hukkalämmöllä sekä hyödyntämällä auringonvalon lämpöä mm. ikkunoiden kautta.

Asumisen ekologisuutta lisäävät talojen kestävät lämmitysenergialähteet, kuten maalämpö-, aurinkoenergia-, ilmalämpö- ja tuulienergiaratkaisut. Messutaloissa on myös muuta uutta tekniikkaa erityisesti asumisturvallisuuteen liittyen. Asuntomessut ovat avoinna 10.7. – 9.8.2009.


Lisätietoja:

asuntomessut.fi - virallinen messusivusto