» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Viestintäministeri nopeuttaisi valokuituverkkojen rakentamista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Viestintäministeri nopeuttaisi valokuituverkkojen rakentamista

11.5.2009

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt maakuntien liitoilta ehdotuksia haja-asutusalueiden laajakaistan pilottihankkeiksi, jotka on tarkoitus käynnistää vuoden 2009 aikana. 

Hankkeet liittyvät hallituksen periaatepäätökseen, jonka mukaan lähes kaikki kotitaloudet ovat vuoden 2015 loppuun mennessä enintään kahden kilometrin etäisyydellä 100 megabitin yhteyden mahdollistavasta valokuitu- tai kaapeliverkosta.

Viestintäministeri Suvi Lindén toivoo, että pilottihankkeilla nopeiden laajakaistayhteyksien rakentaminen saataisiin ripeästi liikkeelle.

– Tietoliikenneyhteyksien parantaminen on myös tehokas talouden elvytyskeino. Alan toimintaedellytykset on turvattava, jotta työllisyys alalla saadaan pidettyä mahdollisimman korkealla, Lindén toteaa.

Piloteilla haetaan kokemuksia Laajakaista kaikille -hankkeen päävaiheen toteutusta varten. Verkkojen rakennuskustannuksiin voi saada julkista tukea sillä viiden prosentin väestöpeiton alueella, jolle ei kaupallisesti toteutettuja valokuituverkkoja ole mahdollista rakentaa. Tuet myöntää Viestintävirasto. Myös kotitalouksilla on mahdollisuus saada kotitalousvähennys valokuituverkon rakentamiseen oman tontin alueella.