» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Valaisinvalmistaja Glamox ASA osti Luxon
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Valaisinvalmistaja Glamox ASA osti Luxon

13.5.2009

Glamox ASA on ostanut 97 % Luxo ASA:n osakkeista ja on valmistelemassa sitovaa ostotarjousta kaikille osakkeenomistajille. 

Tavoitteena on saada kaikki muodolliset prosessit päätökseen ennen kesälomia. Glamoxin toimitusjohtaja Kjell Stamnesin mukaan Luxon osto sopii hyvin Glamoxin kehittämistavoitteisiin.

– Luxo on hyvä brändi, jolla on pitkät perinteet kansainvälisillä valaisinmarkkinoilla ja vahva asema useissa maissa, erityisesti työpistevalaistuksessa, Stamnes sanoo yhtiön tiedotteessa.

Glamoxin tavoitteena on hyödyntää molempien yritysten vahvuuksia. Glamox ja Luxo yhdessä saavuttavat vahvemman markkinaosuuden useissa Euroopan maissa, joka laajentaa tuotevalikoimaa monipuolisempiin valaistusratkaisuihin.

Kaupan jälkeen Glamox tule olemaan yksi Euroopan valaistusteollisuuden suurimmista toimijoista. Glamox on norjalainen teollisuuskonserni, joka kehittää, valmistaa ja toimittaa ammattimaisia valaistusratkaisuja maailmanlaajuisesti.

Kaupalle odotetaan vielä Norjan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Kun sitova tarjous on valmis ja osto hyväksytty, harkitaan Luxo ASA:n listautumisen poistamista Oslon pörssistä.