» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähkön hinta Suomessa EU:n edullisimpia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkön hinta Suomessa EU:n edullisimpia   

13.8.2009

Suomessa oli vuoden 2008 lopulla ostovoimaan suhteutettuna kaikista EU-maista edullisin sähkön verollinen kokonaishinta kotitalouksille (kulutus 2 500 -5 000 kWh/vuosi). Tiedot perustuvat EU:n tilastoviraston Eurostatin julkistamiin uusiin sähkön hintatilastoihin. Ostovoimaan suhteutettuna Suomessa sähkönhinta oli lähes 40 prosenttia edullisempi kuin kaikissa EU-maissa keskimäärin.

Absoluuttisessakin vertailussa Suomi on perinteisten EU-maiden joukossa Kreikan ja Ranskan ohella edelleen edullisimpia sähkömaita. "Suomalaisten kotitalouksien sähköstään maksama verollinen hinta oli noin 26 prosenttia pienempi kuin perinteisissä EU-maissa keskimäärin", ET:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen toteaa.

Ruotsissa kotitaloussähkön kokonaishinta oli noin 37 prosenttia korkeampi kuin Suomessa, Norjassa taas lähes 34 prosenttia korkeampi.

Eurostatin julkistamassa hintavertailussa on tutkittu EU-maiden sekä Norjan ja Kroatian sähkön julkisia listahintoja, jotka sisältävät sähköenergian ja siirron hinnan lisäksi kaikki verot.