» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähköliitolta teknologiateollisuutta koskeva lakkovaroitus
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköliitolta teknologiateollisuutta koskeva lakkovaroitus

13.10.2009

Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakosken mukaan Sähköliiton kuuluminen SAK:hon on lähitulevaisuudessa joutumassa uuteen harkintaan. 

Sähköalojen ammattiliitto ry ja Toimihenkilöunioni tiedottivat maanantaina 12.10. järjestöjen välisen yhteistyön tiivistämisestä. Tiedotteen mukaan kummankin liiton jäsenet ovat hyvin koulutettuja ja työskentelevät kattavasti samoilla teollisuuden, rakentamisen ja palvelutuotannon työpaikoilla.

Tiistain Uutispäivä Demari-lehden haastattelussa Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski pohtii, pitäisikö Sähköliiton harkita SAK:n jättämistä koska Toimihenkilöunioni on STTK:n jäsen. Demarin mukaan Sähköliiton kaavailut johtunevat kuitenkin ainakin osin sen ja Metalliliiton välien huonontumisesta. ”Metalliliitolla ja Sähköliitolla on ollut useita sopimusrajariitoja.”

TU:n ja Sähköliiton tiedotteen mukaan sopimuksella pyritään ”työnantajien sopimusshoppailun estämiseen ja pyrkimykset heikentää muillakin tavoin jäsenten työehtoja”.

– Sopimuksella varaudutaan myös työnantajapuolen uudelleenjärjestäytymisen mukanaan tuomiin kovempiin otteisiin. Haluamme rakentaa Sähköliitolle lisää edunvalvontavahvuutta ja mielestämme Toimihenkilöunionin kanssa se onnistuu tällä hetkellä parhaiten, Alakoski toteaa liiton tiedotteessa.


Teknologiateollisuudessa lakonuhka

Sähköliitto on jättänyt teknologiateollisuuden työpaikkoja koskevan lakkovaroituksen. Liiton mukaan työtaistelu-uhan tarkoituksena on ”saada Teknologiateollisuus tunnustamaan Sähköliiton kanssa solmittu työehtosopimus, jonka mukaan Sähköliittoon kuuluvilla teknologiateollisuuden jäsenillä on oikeus omaan luottamusmieheen, jolla on samat oikeudet kuin Metalliliiton luottamusmiehelläkin”.

Jos Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden välisissä, valtakunnansovittelija Esa Longan johdolla käytävissä neuvotteluissa ei päästä sopimukseen perjantaihin 16.10. mennessä, alkaa viisipäiväiseksi kaavailtu lakko 19.10. Lakkoon osallistuisi 2 800 teknologiateollisuudessa työskentelevää (metalliteollisuuden sopimusala 013) sähköasentajaa. Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden välisen, teknologiateollisuuden sähköasentajia koskevan työehtosopimuksen eli ns. punaisen kirjan voimassaolo päättyi 30.9.2009.

  

Sähköliiton tiedote: Sähköliitto ja Toimihenkilöunioni yhteistyöhön