» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Vuoden sähköurakoitsija Sähkö-Jussi hallitsee saneeraustyöt
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Vuoden sähköurakoitsija Sähkö-Jussi hallitsee saneeraustyöt

16.4.2009

Vuoden sähköurakoitsijaksi valittu, Helsingin Haagassa toimiva Sähkö-Jussi Oy on kannattava ja hyvämaineinen sähköliike, joka taitaa saneeraustyöt.

Sähkö-Jussi on erikoistunut saneeraustöiden lisäksi huoltotoimintaan ja tekee myös vahvavirtapuolen mittaustöitä. Yrityksen asiakkaita ovat asuinkiinteistöt, rakennuttajat, yritykset ja julkiset laitokset. Valintaperusteluiden mukaan yrityksen erityisvahvuudet näkyvät työn hyvässä jäljessä, mistä positiivinen imagokin on rakentunut.

Vuoden sähköurakoitsijan kunniakirja luovutettiin Nurmelle SähköurakoitsijapäivilläMainioita esimerkkejä hyvin toteutetuista julkisista töistä ovat Helsingin kaupungintalon henkilöstöravintola ja Valtioneuvoston linnan ravintola. Meneillään olevista töistä huomattavimpia ovat Kemikaaliviraston, Sammon Vantaan Martinlaakson konttorin sekä Pursimiehenkatu 22:n ja Steniuksentie 22:n saneerauskohteet. Keikkatöitä on enää hyvin vähän.

– Tilanne on nyt huonompi tarjousten hintatason kannalta kuin viime laman aikana. Tosin tarjouksia on nyt paljon sisällä ja töitä riittää syksyyn saakka, yhtiön toimitusjohtaja Juhani Nurmi sanoo.

Sähkösuunnittelun nykyisestä tasosta Juhani Nurmi on huolestunut:

Juhani Nurmi– Tällä hetkellä tilanne on se, että kun töitä suunnitellaan paljon, suunnitelmien taso on laskenut. Niissä vain todetaan, että ”kaikki kuuluu urakkaan”. Ei ole luetteloita, ei lukumääriä, ei mitään. Urakoitsijan pitää ennen tarjouksen antamista selvittää esimerkiksi ryhmäkeskusten paikat ja mahdolliset siirrot.

Viime vuonna 13 henkeä työllistävä Sähkö-Jussi teki 1,4 miljoonaa euron liikevaihdon.

– Tänä vuonna liikevaihto tulee todennäköisesti jäämään selvästi sen alle, Nurmi arvelee.

Sähkö-Jussi perustettiin vuonna 1974 Haagaan Steniuksentielle. Nykyisissä tiloissaan Kauppalantiellä yhtiö on toiminut vuodesta 1981. Yrityksen osakkaina ovat Juhani ja Timo Nurmi sekä Kai Ahlgren. Toimitusjohtaja Juhani Nurmi on nyt osa-aikaeläkkeellä ja yrityksessä on meneillään sukupolvenvaihdos.

Juhani Nurmi on toiminut myös STUL:n alueosastoaktiivina Uudenmaan alueosastossa useita vuosia. Hän kertoo, että alueosasto muun muassa perusti pääkaupunkiseudun energialaitosten pyynnöstä vikapäivystysrenkaan, jonka toiminta jouduttiin kuitenkin muutaman vuoden jälkeen lopettamaan kannattamattomana.

Vuoden sähköurakoitsijan kunniakirja luovutettiin Nurmelle 16.4. Hyvinkään Sveitsissä pidettävillä Sähköurakoitsijapäivillä. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on valinnut Vuoden sähköurakoitsijan vuodesta 1981 alkaen.