» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Kunnat tukevat Fennovoiman ydinvoimalahanketta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kunnat tukevat Fennovoiman ydinvoimalahanketta

16.6.2009

Fennovoimalla on nyt kaikkien kolmen vaihtoehtoisen sijoituskuntansa tuki. Eilen 15. kesäkuuta Lapin läänissä sijaitseva Simo päätti kannattaa Fennovoiman ydinvoimalan rakentamista Simon Karsikkoon.

Simon kunta painotti lausunnossaan muun muassa Fennovoiman hankkeen työllisyysvaikutuksia. Kemi-Tornion alue on kärsinyt jatkuvasta muuttotappiosta, ja työttömyys on kääntynyt nousuun.

Myös kahden muun vaihtoehtoisen sijoituskunnan, Ruotsinpyhtään ja Pyhäjoen valtuustot ovat jo antaneet myönteiset lausunnot Fennovoiman tammikuussa jättämästä periaatepäätöshakemuksesta. Kuntien hyväksynnän saaminen on vuonna 2007 perustetun Fennovoiman tähän asti merkittävin välietappi uuden ydinvoimalan rakennushankkeessa.

Sijoituskunnan lausunto on ratkaiseva, koska myönteinen suhtautuminen on ehto hankkeen toteuttamiselle kunnassa. Fennovoima jatkaa kaavoitusta ja teknistä suunnittelua kaikissa kolmessa kunnassa. Syksyllä Säteilyturvakeskus antaa arvionsa sijoituspaikkojen soveltuvuudesta omassa lausunnossaan.

Myös lähes kaikki Pyhäjoen, Ruotsinpyhtään ja Simon naapurikunnat antoivat myönteisen lausunnon Fennovoiman periaatepäätöshakemuksesta. Kunnallisverotuloista ja enimmillään monta tuhatta ihmistä työllistävästä rakennushankkeesta hyötyy sijoituskunnan lisäksi ympäröivä talousalue.

Fennovoiman seuraava tavoite on saada valtioneuvostolta myönteinen periaatepäätös. Päätöstä odotetaan vuoden 2010 alussa. Valtioneuvoston päätös vaatii eduskunnan vahvistuksen. Lopullisen sijoituskunnan Fennovoima valitsee valtioneuvoston päätöksen pohjalta. Rakennustyöt valitulla paikalla alkaisivat vuonna 2012.