» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Suomen Yrittäjät: Uhkarohkeita verokokeiluja tulee välttää
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Suomen Yrittäjät: Uhkarohkeita verokokeiluja tulee välttää

16.11.2009

Suomen Yrittäjien mielestä nykyinen verojärjestelmä on hyvä ja sellaisia uhkarohkeita verokokeiluja ei tule suunnitella, joilla romutettaisiin yrittäjyyden verokannustimet. 

Professori Heikki Niskakangas on vaatinut näkyvästi yhtenä valtiovarainministeriön asettaman verotyöryhmän jäsenenä osinkoverotuksen kiristämistä ja vaatinut yrityksen nettovaroihin perustuvan osinkoveromallin hylkäämistä.

Suomen Yrittäjien näkemyksen mukaan nykyisen verojärjestelmän peruspilarien säilyttäminen olisi kuitenkin parempi ratkaisu. Suomet Yrittäjät muistuttaa, että yritys on kuitenkin maksanut jokaisesta maksamastaan osingosta 26 prosenttia veroa.

– Osingot ovat siis aina vähintään yhteen kertaan verotettua tuloa, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jarkko Wuorinen sanoo järjestön tiedotteessa. 

Osakeyhtiö voi jakaa keräämistään nettovaroista vuodessa 9 prosenttia osinkoja ilman kaksinkertaista verotusta 90 000 euroon saakka. Jos yritys on saanut kerättyä voittovaratilille esimerkiksi 20 000 euroa, niin yritys voi jakaa yhteen kertaan verotettua osinkoa omistajilleen tästä määrästä 9 prosenttia vuodessa. Jos yritys jakaa osinkoja enemmän, niin ylimenevältä osaltaan maksetaan lisää veroa.