» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähköurakoitsijapäivien tunnelmia ja kuvia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköurakoitsijapäivien tunnelmia ja kuvia

17.4.2009

Kevään Sähköurakoitsijapäivät järjestettiin Hyvinkään Rantasipi Sveitsissä 16.–17.4.

Kuva Mikko Arvinen 
Aikaisempien vuosien tapaan urakoitsijapäiville osallistui yhteensä noin 250 sähkö- ja telealan ammattilaista sekä eri sidosryhmien edustajaa.

Kuva Mikko Arvinen 
VTT:n asiakasjohtaja Pekka Pajakkalan kalvot piirsivät varsin synkän kuvan rakennusalan näkymistä. Jo aloitetuissa kohteissa riittää vielä töitä tämän kevään ja ensi kesän ajaksi, mutta tulevasta syksystä pelätään tulevan huolestuttavan hiljainen.

Kuva Sisko Vuorenmaa
Jo 50 vuotta urakoinut Tapio Kärki Sähköasennus Kärki & Voutilaisesta (oikealla) kertoo työmäärien vähenemisestä ja hintatason kireydestä, mutta urakoitsijapäiville on aina kiva tulla tapaamaan vanhoja tuttuja ja katselemaan uusia tuotteita. Vasemmalla Sähkö-Rauman Marko Leppäaho uskoo rakentamisen alaspäin menon näkemysten olevan realistiset. Taustalla Juhani Koskinen Sähkö- ja konepalvelu Koskinen Oy:stä.

Kuva Sisko Vuorenmaa 
Tuotenäyttelyssä oli kuhinaa. Monet urakoitsijat kertoivat tulleensa katsomaan alan tuoteuutuuksia ja löytäneensä niitä.

 Kuva Antti Kalliomäki
HKR-Rakennuttajan Jukka Forsman, Suomen Sähköhuolto Oy:n Auvo Karhu, Schneiderin Kari Laine, sähkösuunnittelija Kari Sirén sekä Alpiluxin Sami Tulus pohtivat STUL:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllösen vetämässä paneelikeskustelussa, miksi uudet energiatehokkaat ratkaisut eivät löydä kunnolla tietään suunnittelupöydiltä eteenpäin.

Kuva Sisko Vuorenmaa 
Tässä pöydässä ei lamasta tiedetty mitään. Lounaan alkupaloja nauttivat Tapani Ruohomäki, Erkki Kaunisto, Erkki Soikkeli ja Keijo Kekkonen. Kauniston lama-ajan lääkkeet lipsahtivat vasemmasta suupielestä: ”Pitää uskaltaa irtisanoa porukkaa. Lamasta selviämiseen tarvitaan järkeä vähän, mutta hyvää tuuria paljon!” Tosin Kauniston ei sanojensa mukaan ole tarvinnut irtisanoa ketään, ja poislähteneiden tilalle hän kelpuuttaa vain yli 50-vuotiaat asentajat.

Kuva Mikko Arvinen 
Perjantaina pidetyn Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton kevätkokouksen lopuksi kuultiin selvitysmies Markku Nihdin alustava yhteenveto lähiaikoina valmistuvan sähköalan työnantajajärjestäytymisselvityksen tuloksista. Palaamme aiheeseen tarkemmin lähiaikoina.

Kuva Antti Kalliomäki
Carola Meckelborg esitteli Sylvanian pienten energiansäästölamppujen kattavaa kokoelmaa.

 

   

Kuva Antti Kalliomäki
SRS Fenno-Elin Krister Lönnqvist esiteli esim. rappujen valaisuun sopivia led-valolistoja.

 

Kuva Antti Kalliomäki  Elektro-Tukun myynti-insinööri Timo Liusvaara esitteli järeää 12 kV:n eristysvastusmittaria. ”Tämä sopii ennakoivaan huoltoon ja ylläpitomittauksiin”, Liusvaara kertoi.

   Kuva Antti Kalliomäki
Kevyen liikenteen väylien valaistukseen sopivissa Artequan led-valaisimissa on patentoitu rakenne, joka ohjaa valon linssioptiikalla juuri halutulle alueelle, kertoo toimitusjohtaja Mauri Drufva
Kuva Mikko Arvinen
Riegensin Kari Nevalainen esitteli kattovalaisimia, joiden reunuksen led-valojen väriä pystyy vaihtamaan vaikkapa kaukosäätimellä. ”Näiden hinta on vielä vähän auki, mutta varmasti se on enemmän kuin tavallisilla valaisimilla.”

Kuva Mikko Arvinen
Fagerhultin toimitusjohtaja Seppo Mustonen esitteli neliskulmaiselle valoaukolla varustettuja valaisimia, joiden heijastin on optimoitu 14 ja 17 watin pienloistelamppuille. Pikakiinnikkeiden ansiosta valaisimet on helppo asentaa.