Ilmastomaajoukkue pyrkii edistämään tuulivoiman rakentamista Suomeen

17.6.2009

Osoitteessa www.ilmastomaajoukkue.fi voivat kansalaiset liityä ilmastomaajoukkueeseen, jonka tavoitteena on saada Suomeen lisää tuulivoimaloita. Maajoukkue pyytää tarjouksen tuulisähköstä siltä sähköyhtiöiltä, joka sitoutuu kehittämään toimintaansa tulevaisuudessa eniten.

Liittymällä mukaan osallistuja antaa suostumuksen itseään koskevien tietojen keräämiseen, tallentamiseen ja eteenpäin luovuttamiseen kilpailutuksen voittanelle sähköyhtiölle ja näin ollen sitoutuu ottamaan vastaan sähkötarjouksen Ilmastomaajoukkueen raadin valitsemalta sähköyhtiöltä.

Tuulivoiman lisärakentamisen edistämisen lisäksi joukkio pyrkii tarjoamaan yksittäiselle kansalaiselle helpon tavan pienentää hiilidioksidijalanjälkeään, lisäämään aiheesta käytävää julkista keskustelua ja viestittämään poliittisille päättäjille sekä energiayhtiöille, että kansa tahtoo tuulivoimaa.

Ilmastomaajoukkue ei ole vielä paljastanut  raatia, joka tekee lopullisen päätöksen energiatoimittajasta, vaan se tapahtuu sivujen mukaan lähitulevaisuudessa. Sen verran ilmastomaajoukkue paljastaa, että raadin puheenjohtajana toimii Sitran Ympäristöohjelman johtaja Jukka Noponen ja raati koostuu sekä asiantuntija- että maallikkojäsenistä.

Lisätietoa:

www.ilmastomaajoukkue.fi