» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Liedet ja sähkökiukaat yleisimmät sähköpalokuolemien syylliset
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Liedet ja sähkökiukaat ovat sähköpalokuolemien yleisimmät syylliset

17.6.2009

Liedet ja sähkökiukaat ovat merkittäviä sähköpalojen aiheuttajia. Viime vuonna kuolemaan johtavia sähköpaloja oli 17. Liesistä ja kiukaista lähtenyt palo oli syynä kahdeksassa kuolemantapauksessa.

Suomen Pelastusalan Keskusliiton (SPEK) mediaseurannan mukaan vuonna 2008 tulipaloissa menehtyi 103 henkilöä. Näistä 17 kuolemantapausta aiheutui sähköpaloista. Liesi ja sähkökiuas aiheuttivat kumpikin neljän palon syttymisen, televisio ja sähkölämmitin aiheuttivat yhden sähköpalon. Viiden palon syttymissyynä oli muu sähkölaite ja kahden palon sähkölaitteisto.

Jotta sähköpaloilta vältytään, laitteet tulee asentaa asianmukaisesti ja niiden kuntoa ja toimintaa tulee tarkkailla. Laitetta saa käyttää vain siihen tarkoitukseen ja siinä ympäristössä, mihin laite on tarkoitettu ja suunniteltu, ja laitteen käyttöohjeita on noudatettava huolellisesti.

Asumisen turvallisuutta voidaan parantaa alan ammattilaisen suorittamilla sähkölaitteiden ja -järjestelmien kunnossapitotarkastuksilla ja kuntotutkimuksilla. Valtio tukee kuntotutkimusta pääsääntöisesti 50 prosentilla hyväksyttävistä kustannuksista, mikä on merkittävä avustus kuntotutkimusta tilaavalle.

Lisätietoa:

Tukes.fi - tiedote kokonaisuudessaan

Sähkölaitteistojen kunnossapitotarkastukset ja kuntotutkimukset