» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Teknoware on Suomen Vahvin yritys vuonna 2009
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Teknoware on Suomen Vahvin yritys 2009

17.12.2009

Suomen Asiakastieto Oy on valinnut vuoden 2009 Suomen Vahvimmaksi yritykseksi lahtelaisen Teknoware Oy:n, joka on samalla myös vuoden 2009 Maakunnan Vahvin yritys Päijät-Hämeessä.

Vuonna 1972 perustettu Teknoware suunnittelee ja valmistaa sisävalaistusjärjestelmiä linja-autoihin, juniin ja ambulansseihin. Lisäksi yritys valmistaa turvavalaistusjärjestelmiä rakennuksiin ja laivoihin. Mm. äskettäin valmistunut maailman suurin risteilyalus Oasis of the Seas käyttää Teknowaren LED-poistumistievalaisimia.

"Pyrimme luotettavaan toimintaan ja pitkäaikaisiin, luottamuksellisiin asiakassuhteisiin. Liittoudumme sellaisten asiakkaiden kanssa, joiden arvot vastaavat omiamme. Taloudelliset tunnusluvut ovat osa laatujärjestelmäämme", Teknowaren toimitusjohtaja Jouko Kuisma kuvailee.

Yritys on jo usean vuoden ajan kasvanut hyvää vauhtia saavuttaen tilikaudella 2008 jo lähes 28 miljoonan euron liikevaihdon, josta viennin osuus on 75 prosenttia. Kasvu on saavutettu lähes kokonaan tulorahoituksella ilman velanottoa. Toiminta on lisäksi vakaata ja vahvasti kannattavaa. Teknoware on saanut Suomen Asiakastiedolta parhaan mahdollisen luokituksen AAA.

Nyt kolmatta kertaa valittuja Suomen Vahvinta ja 20 Maakuntien Vahvinta yritystä etsittiin kaikkiaan 332 000 Rating Alfa -luokitellun yrityksen joukosta. Näistä vahvan (AAA tai AA+) luokituksen on saanut 13,8 prosenttia. AAA-luokituksen yrityksistä saa vain noin 2 prosenttia yrityksistä. Palkittavat yritykset valittiin pk-sektorilta eli liikevaihdoltaan 2-50 miljoonan euron yritysten joukosta.