» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähkötekniset työnantajat toivoo yleissitovaa työehtosopimusta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötekniset työnantajat toivoo yleissitovaa työehtosopimusta

17.12.2009

Sähkötekniset työnantajat STTA ry on syksyn aikana käynyt Sähköalojen ammattiliitto ry:n kanssa keskusteluja uuden yleissitovan työehtosopimuksen aikaansaamiseksi. 

Tänä syksynä toimintansa käynnistäneen Sähkötekniset työnantajat ry:n tavoitteena on saada sähköistysalan työnantajat saman pöydän ääreen, jotta alalle saataisiin uusi, yleissitova työehtosopimus, jolla sähköistysalaan kuuluvia erilaatuisia töitä voidaan kattavasti tehdä kilpailukykyisin ehdoin yritysten omalla työvoimalla. STTA:n mukaan tämä on keskeistä alan tulevaisuuden ja kotimaisen yritystoiminnan kannalta.

STTA:n hallituksen tuoreen kannanoton mukaan sähköteknisten järjestelmien rakentamista, huoltoa, kunnossapitoa ja ylläpitoa käsittävä sähköistysala on vuosien kuluessa pirstoutunut niin tilauskannan, yritysten toimialan kuin työntekijäkunnan tekemien työtehtävienkin osalta:

”Alan töitä tehdään kahdeksalla eri työehtosopimuksella, jotka ovat soveltamisalaltaan osin päällekkäisiä. Viranomaiset ovat vahvistaneet näistä sopimuksista kuusi yleissitoviksi työehtosopimuksiksi. Kaksi sopimuksista on vailla yleissitovuutta. Samaa työtä saattaa samaan aikaan koskea kaksi tai useampikin määräyksiensä sisällön osalta toisistaan poikkeava yleissitovaksi vahvistettu työehtosopimus.”

STTA on tehnyt Sähköalojen ammattiliitolle esityksen uudesta työehtosopimuksesta. STTA:n mukaan uuden työehtosopimuksen tulisi soveltua myös toimialaltaan erikoistuneille sähköistysalan yrityksille ja sen tulisi turvata työnteon minimiehdot. Samalla sopimuksen tulisi antaa yrityksille ja työntekijöille laajat mahdollisuudet sopia tarkoituksenmukaisimmasta tavasta toteuttaa työ siten, että huomioon otetaan työhön liittyvät tekijät niin yrityksen kuin työntekijöiden valmiuksien kannalta. Näin työehtosopimus osaltaan myös taloudellisten kannustimien kautta tukisi yrityksen ja sen henkilöstön osaamisen kehittämistä.

Sähkötekniset työnantajat STTA ry on sähköistysalan yritysten uusi työnantajajärjestö. Joulukuun puoliväliin mennessä yhdistyksen jäsenhakemuksen oli jättänyt noin sata alan yritystä. Näiden yritysten palveluksessa on lähes 3 700 sähköistysalan työntekijää ja noin 1 000 toimihenkilöä.

 

Lisätietoja: www.stta.fi