» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Fiskerin sähköauto kurvaili yleisön eteen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Fiskerin sähköauto kurvaili yleisön eteen

18.8.2009

Suomessa valmistettavan Fisker Karma -sähköhybridin ominaisuuksia esiteltiin viikonloppuna yleisölle Laguna Secan moottoriradalla Kaliforniassa. 

Tähän saakka yleisö on saanut ihailla Fisker Karmaa ainoastaan näyttelytiloissa, mutta nyt auto tuotiin vauhdikkaasti, mutta äänettömästi suuren yleisön ihailtavaksi Rolex Monterey Historic Automobile Racen yhteydessä.

Fisker KarmaFiskerin suurin, 403 hevosvoiman teho saadaan polttomoottorigeneraattorin avustuksella, mutta radalla auto liikkui pelkästään hiljaisten sähkömoottoreiden voimin. Yhtiön tiedotteen mukaan auto saavutti tästä huolimatta 100 mailin, eli yli 160 kilometrin tuntinopeuden.

Fisker Automotiven toimitusjohtaja Henrik Fisker piti tapahtumaa merkittävänä virstanylväänä yhtiölle ja sen kehittämälle hybriditeknologialle.

– Päästöttömien autojen tulevaisuus näyttää selvältä, Fisker sanoi.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla valmistettavan Fisker Karman luvataan saavuttavan 80 kilometrin käyttösäde ladattavien litiumioniakkujen avulla. Tarvittaessa akkuja voi ladata myös auton nelisylinterisen polttomoottorin pyörittämällä generaattorilla. Ensimmäisten autojen on luvattu valmistuvan Uudestakaupungista tämän vuoden lopulla.


Lisätietoja: www.fiskerautomotive.com