» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Espoon Suurpeltoa rakennetaan energiatehokkaaksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Espoon Suurpeltoa rakennetaan energiatehokkaaksi

19.8.2009

VVO:n mukaan matalaenergiarakentaminen ohjaa Suurpeltoa innovatiivisen rakentamisen suuntaan. 

Suurpeltoon tullaan rakentamaan asuntoja noin 10 000 asukkaalle, minkä lisäksi alueella kaavaillaan tuhansia toimistotyöpaikkoja. Ensimmäisten kohteiden joukossa VVO aloitti neljän korkotuetun vuokrakerrostalon rakentamisen alkukesästä.

Kohteista kaksi tehdään A-energialuokkaa oleviksi matalaenergiataloiksi ja kaksi niin sanotuiksi normikerrostaloiksi. VVO:n mukaan ratkaisun takana on halu mitata konkreettisesti matalaenergiatalon lämmitysenergiasta saatavia säästöjä. Marraskuussa 2010 valmistuvaan kohteeseen tulee yhteensä 99 huoneistoa.

VVO:lle on juuri valmistunut vastaavalla rakennustekniikalla tuotettu kerrostalo Helsingin Viikkiin. Matalaenergiakerrostalojen seinät, katto, lattia, ikkunat ja ovet on rakennettu uuden tekniikan mukaisesti ja eristetty tehokkaasti. Talot lämpiävät pääasiassa laitteiden ja ihmisten tuottamasta lämmöstä. Oleellinen osa on lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihto, jonka avulla sisäilma pysyy jatkuvasti raikkaana ja toivotun lämpöisenä.

Matalaenergiarakentamisella lämpöhävikkiä pystytään vähentämään jopa 50 %. VVO:n kohteissa alustavat mittaustulokset ja saavutettu energiansäästö on jopa ylittänyt asetetut odotukset. Matalaenergiatalon elinkaari on myös perinteisellä tavalla rakennettuja taloja pidempi.

 

VVO:n tiedote: Matalaenergiataloissa voi olla jopa puolet alhaisemmat lämmityskustannukset