» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >STUL ry:n kultainen ansiomerkki Guy Hellmanille
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


STUL ry:n kultainen ansiomerkki Guy Hellmanille

19.11.2009

Sähkö- ja teleurakoitsijaliito STUL ry:n ansiomerkkejä luovutettiin syksyn Sähköurakoitsijapäivillä Turussa 19.11. Liiton kultainen ansiomerkki myönnettiin Guy Hellmanille.

Guy Hellman on pääkaupunkiseudulla toimivan Amplit Oy:n perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja. Hän on osallistunut pitkään alan työnantajatoiminnan kehittämiseen ja hän on vaikeinakin aikoina toiminut rakentavasti ja yhteistyöhakuisesti. Hän on ollut STUL:n hallituksen jäsen ja hän on myös ollut Suomen sähköurakointialan pitkäaikainen edustaja pohjoismaisessa yhteistyössä niin järjestöjen välillä kuin ammatillisen koulutuksen edistäjänä.

Guy Hellman. Kuva Mikko ArvinenKiitospuheessaan Hellman otti esille sähköalan uuden työnantajajärjestön perustamisesta käytävät keskustelut.

– Miellä on syntymässä uusi työnantajaliitto ja meidän tavoitteenamme on rakentaa uusi, moderni työehtosopimus, joka olisi oikeudenmukainen niin työntekijöiden kuin työnantajien puolella.

Helman muistutti, että yhtenäistä työnantajarintamaa on pyritty saamaan aikaiseksi monesti aiemminkin.

– Keskusteluja käytiin esimerkiksi vuonna 1986 olleen pitkän sähkömiesten lakon aikana, mutta 1990-luvulla jakautuminen voimistui.

– Tänään sain ansiomerkin yhdistämisestä, mutta 1990-luvun melskeissä minulta olisi varmaan otettu ansiomerkki pois jos minulla olisi sellainen silloin ollut, myös Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry:ssä vaikuttanut Hellman nauroi.

Hopeiset ansiomerkit Jarmo Harjulle, Tapani Ruohomäelle ja Kari Savolaiselle

Draka NK Cables Oy:n palveluksessa pitkän uran tehnyt Tapani Ruohomäki vaikutti työuransa aikana aktiivisesti alan kaupankäyntitapojen kehittymiseen.

”Hän on elävä esimerkki pitkäaikaisten luottamuksellisten asiakassuhteiden merkityksestä ja hänet tunnetaan laajasti myös oman toimialueensa – Pirkanmaan – ulkopuolella.”

   

Kari Savolainen on joensuulaisen A'vot Sähkön toimitusjohtaja. Hän on toiminut ansiokkaasti sekä STUL:n hallituksessa että Pohjois-Karjalan alueosaston puheenjohtajana. Hän on luotsannut omaa yritystään menestyksellä ja häneltä on aina liiennyt aikaa myös aktiiviseen harrastustoimintaan.

Yli-insinööri Jarmo Harju on turkulaisen Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy toimitusjohtaja. Harju on merkittävällä tavalla ollut edistämässä suomalaista sähkösuunnittelua. Hänet tunnetaan sähkösuunnittelun edelläkävijänä ja hän on ennakkoluulottomasti edistänyt suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden yhteistyötä asiakkaiden parhaaksi.