» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähköurakoitsijapäivillä ennätysmäärä osanottajia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Urakoitsijapäivillä ennätysmäärä osanottajia

19.11.2009

Tänään käynnistyneet syksyn Sähköurakoitsijapäivät houkuttelivat Turkuun ennätysmäärän, eli noin 340 osanottajaa.

Osallistujista toista sataa on urakoitsijoita, minkä lisäksi mukana on suuri joukko muita alan toimijoita, kuten sähkösuunnittelijoita, opettajia, tuoteuutuusnäyttelyyn osallistuvien yritysten edustajia sekä sähkösenioreita. Loppuunmyydyssä tuoteuutuusnäyttelyssä tarvikkeita ja palveluita esittelee tänä vuonna yli 40 eri yritystä.

Yläkuvassa Olli-Heikki Kyllönen, alla Juha Lounatvuori. Kuvat Mikko ArvinenSähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllösen mukaan esimerkiksi keskustelut sähköalan uuden työnantajajärjestön perustamisesta ovat houkutelleet runsaasti urakoitsijoita perjantaina pidettävään liiton syyskokoukseen, ja tällä kertaa mukana on tavallista enemmän myös liiton suurimpien jäsenyritysten edustajia.

Myös Urakoitsijapäivien yhtenä teemana olevat sähköautot ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta sähköalan ammattilaisten keskuudessa.

– Puheenjohtajien valinnat kiinnostavat myös aina, vaikka valinnoissa ei välttämättä suurta dramatiikkaa olisikaan, Kyllönen sanoi.

Päivien avauspuheen pitänyt STUL ry:n puheenjohtaja Juha Lounatvuori uskaltautui arvioimaan, että taantuman pahin selkä olisi mahdollisesti jo taittumassa rakennusalallakin.

– Hyvin lievää nousua on havaittavissa, mutta meillä tuskin on lähitulevaisuudessa paluuta muutama vuosi sitten vallinneeseen taloustilanteeseen ja alan täystyöllisyyteen.

– Valitettavasti me olemme tällä hetkellä tilanteessa, jossa me pääsääntöisesti kilpailemme vain ja ainoastaan keskenämme hinnalla saadaksemme liikevaihtoa yrityksille. Tämä ei loppupelissä voi olla meidän eikä tilaajankaan etu, Lounatvuori sanoi.

Lounatvuoren mukaan sähköalan ammattilaisten olisikin jo korkea aika aloittaa oman osaamisen markkinointi asiakkaille. Esimerkiksi uudenaikaisten automaatio- ja säätöjärjestelmien laajamittaisempi käyttöönotto palvelisi myös asiakkaiden tarpeita ja energiansäästöpyrkimyksiä.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Urakoitsijapäivät järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1959. Juhlavuoden tapahtumaa vietetään Turun hotelli Caribiassa 19.–20.11.