» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Skogberg: Isyysvapaan kustannuksia ei saa sälyttää työnantajille
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Janne Skogberg: Isyysvapaan kustannuksia ei saa sälyttää työnantajille

20.2.2009

Hallituksessa vihreät ja RKP ovat ehdottaneet 5-6 kuukauden kiintiövapaata kaikille pienten lasten isille. Suomalaisisistä vain joka kymmenes pitää täysmittaiset vanhempainvapaat.

Torstai-iltana 19.2. esitetyssä A-talk -ohjelmassa pohdittiin, löytyykö syy pitämättömiin isyysvapaisiin "dominoivasta vaimosta, perheen taloudesta vai työyhteisön painostuksesta", ja pitäisikö työnantajien kannustaa isiä nykyistä enemmän perhevapaiden pitoon. 

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton entinen puheenjohtaja, Voltmen Oy:n toimitusjohtaja Janne Skogberg sai esiintyä ohjelmassa miesvaltaisten alojen edustajana.

Skogberg nosti esille yrittäjien huolen lisäkustannuksista ja töiden järjestelyistä sekä mahdollisesti tarvittavien sijaisten palkkaamisesta aiheutuvasta lisätyöstä ja -kustannuksista.

Skogbergin mukaan vaarana on, että yhteiskunta pyrkii sälyttämään työnantajille jälleen uusia kustannuksia, vaatimuksia ja velvollisuuksia. 

   

   Katso Janne Skogbergin haastattelu

– Minä ymmärrän hyvin, että naisvaltaisilla aloilla kustannukset ovat varsin isot, mutta taakan jakaminen miesvaltaisille aloille ei ole ratkaisu ongelmaan. Vanhemmuudesta aiheutuvia kustannuksia on sälytetty aika paljon työnantajien piikkiin, ja kyllä se on väärä osoite, Skogberg sanoi ohjelmassa.