» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Tampereen Sähkölaitoksen johtaja eroaa laskutussotkujen takia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Tampereen Sähkölaitoksen johtaja eroaa laskutussotkujen takia

20.5.2009

Tampereen Sähkölaitos Oy:n toimitusjohtaja Veli-Pekka Nurmi jättää tehtävänsä kesäkuun 1. päivänä.  

Nurmi ilmoittaa eronsa syyksi yhtiön asiakastietojärjestelmän käyttöönottovaikeudet, tämän myötä laskutuksessa esiintyneet ongelmat ja asiasta nousseen kohun.

– Sähkölaitoksen asiakastietojärjestelmähankkeen epäonnistuminen on saanut sellaiset mittasuhteet, että jonkun on aika kantaa vastuuta, Nurmi toteaa yhtiön tiedotteessa.

– Nyt meillä on selkeät askeleet sekä teknisesti että juridisesti, miten järjestelmä saadaan toimivaksi. On kuitenkin yhtiön etu puhdistaa näin pöytä ja raivata näin tietä seuraajalle. Päätös on henkilökohtaisesti hyvin raskas, mutta se kuuluu toimitusjohtajan velvollisuuksiin, Nurmi jatkaa.

Hallituksen puheenjohtaja Peter Löfberg pitää Nurmen lähtöä valitettavana.

– Yhteistyö hänen ja minun sekä koko hallituksen välillä on ollut toimivaa. Ymmärrän kuitenkin hänen ryhdikkään ratkaisunsa. Nurmi on tehnyt hyvää työtä koko Sähkölaitos-konsernin kehittämisessä, siksi toivon hänelle parasta jatkoa, Löfberg sanoo.

Nurmen lähdön jälkeen konsernin väliaikaisena toimitusjohtajana toimii varatoimitusjohtaja Leena Parvio. Tampereen kaupungin omistama Tampereen Sähkölaitos yhtiöitettiin tämän vuoden alussa. Sähkölaitoksen tytäryhtiöitä ovat Tampereen Energiantuotanto Oy, Tampereen Kaukolämpö Oy, Tampereen Sähkönmyynti Oy, Tampereen Sähköverkko Oy sekä Tampereen Vera Oy.