» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Myös STUL kannustaa jäsenliikkeitä ottamaan kesäharjoittelijoita
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Myös STUL kannustaa jäsenliikkeitä ottamaan kesäharjoittelijoita

22.5.2009

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat kevään aikana vedonneet yhteisessä kannanotossaan yrityksiin ja julkisen sektorin työpaikkoihin, että synkistä talousnäkymistä huolimatta nuorille on tärkeää järjestää mahdollisuuksien mukaan kesätöitä sekä harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja. Myös STUL on liittynyt tähän laajaan rintamaan. 

Jotta talous saadaan nousuun, tarvitaan osaavia ja innovatiivisia työntekijöitä. Positiivinen kokemus työelämästä innostaa nuoria töihin. Yhteydet työelämään tuleviin nuoriin tarjoavat työnantajille mahdollisuuden saada tulevina vuosina palvelukseensa ammattitaitoisia työntekijöitä.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen kannustaa jäsenyrityksiä ottamaan kesäharjoittelijoita.

Huolimatta siitä, että sähköasennusalan työtilanne on selkeästi heikentynyt, vetoaa liitto jäsenliikkeisiinsä, että ne tarjoaisivat nuorille mahdollisuuden kesäharjoitteluun, jos se suinkin työmaatilanteen ja taloustilanteen puitteissa on mahdollista.

Kyllönen muistuttaa, että tämäkin lama päättyy aikanaan ja ala kohtaa aiemmin kokemattoman työvoimapulan 2 – 5 vuoden kuluessa, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliittoon kuuluu noin 2000 jäsenyritystä eri puolilla maata. Suurin osa yrityksistä on hyvin pieniä.