» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Mika Tuunainen Luxon toimitusjohtajaksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Mika Tuunainen Luxon toimitusjohtajaksi

23.1.2009

Kauppatieteiden maisteri Mika Tuunainen aloitti Luxon toimitusjohtajan työt viime vuoden lopulla.

Aikaisemmin Tuunainen, 38, työskenteli kulutuselektroniikkamyynnissä esimerkiksi Panasonicin Euroopan pääkonttorissa Saksassa ja viimeksi Philips Oy:n myyntijohtajana.

Mika Tuunainen. Kuva Mikko Arvinen– Sielläkin minä vastasin kulutuselektroniikkamyynnistä, mutta en ollut tekemisissä Philipsin lamppujen kanssa, Tuunainen kertoo.

Kuluttajaelektroniikka myydään pääasiassa suoraan ketjuille ja kauppiaille, kun taas valaisinmaahantuojan asiakkaisiin kuuluu lisäksi esimerkiksi sähkösuunnittelijoita, arkkitehtejä, sähköurakoitsijoita ja rakennusliikkeitä.

– Valaisinmyynti on pikkuisen erilainen maailma. En minä mikään asiantuntija vielä ole, mutta nöyrästi pyrin opettelemaan asioita. Haasteita ja mahdollisuuksia on paljon, Tuunainen sanoo.

Tehtäviensä aluksi uusi toimitusjohtaja kävi tutustumassa Luxon tehtaisiin ja tuotekehitysosastoihin Norjassa ja Ruotsissa.

– Vaikutti oikein hyvältä ja mielenkiintoiselta. Norjan pääkonttorin lisäksi myös tehtailla on omat tuotekehitysosastonsa, laatuun, kestävyyteen ja designiin panostetaan selvästi.

Luxon valaisimia myydään kaikkien suurimpien tukkujen kautta, minkä lisäksi valaisimilla on noin useita erillistä jälleenmyyjää eri puolilla Suomea.