» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Kymmenen vuoden korkotukilaina vuokra-asuntojen rakentamiseen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kymmenen vuoden korkotukilaina vuokra-asuntojen rakentamiseen

23.3.2009

Eduskunta on hyväksynyt 11.03.2009 lain, joka mahdollistaa valtion antaman korkotuen vuokra-asuntojen rakentamislainoille vuosina 2009 ja 2010.

Korkotuen maksamisen tavoitteena on edistää rakennusalan työllisyyttä poikkeuksellisessa suhdannetilanteessa ja lisätä vuokra-asuntotarjontaa alueilla, joilla on vuokra-asuntojen kysyntää. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA voi hyväksyä rakennushankkeita tämän tuen piiriin vain vuoden 2010 loppuun asti edellyttäen, että valtion talousarvion vuosille 2009 ja 2010 tarkoitettua korkotukilainojen hyväksymisvaltuutta on riittävästi käytettävissä.

Hankkeiden valinta tehdään valtioneuvoston päättämässä korkotukilainojen hyväksymisvaltuuden käyttösuunnitelmassa vuodeksi 2009 vahvistettujen alueellisten ja muiden käyttöperusteiden mukaisesti. Korkotuen piiriin voi päästä ARAn takaisinmaksukykyiseksi arvioima yhteisö.

Yleishyödyllisyyttä ei edellytetä eivätkä yleishyödyllisyysrajoitukset koske näitä vuokra-asuntoja. Uuteen lyhyeen korkotukeen liittyy kymmenen vuoden vuokrakäyttövelvoite. Tästä velvoitteesta voidaan kuitenkin vapautua jo viiden vuoden kuluttua, kunhan valtio vapautetaan kaikista lainaan liittyvistä vastuista.

Lisätietoja korkotuesta ARAn ohjeesta (pdf).