» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >ABB toimittaa sähköistysprojektin Olkiluotoon
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


ABB toimittaa sähköistysprojektin Olkiluotoon

23.6.2009

ABB Oy ja Teollisuuden Voima Oyj (TVO) ovat solmineet vuoteen 2015 ulottuvan sopimuksen pienjännitekojeistojen ja jakelumuuntajien uusinnasta Olkiluoto 1 - ja Olkiluoto 2 -laitosyksiköissä.

Noin 15 miljoonan euron toimitukset turvaavat omalta osaltaan laitosyksiköiden häiriöttömän ja turvallisen toiminnan pitkälle tulevaisuuteen.

– Pienjännitekojeistojen ja jakelumuuntajien uudistaminen on osa laitosyksiköiden jatkuvaa pitkän aikavälin kehittämistä. Tavoitteenamme on ennakoida ja minimoida käyttövarmuusriskit ja pitää siten laitosyksiköt aina uudenveroisina", sanoo voimalaitostekniikkajohtaja Janne Mokka TVO:lta.

Pienjännitekojeistojen ja muuntajien uusinnat toteutetaan voimalaitosyksiköiden vuosihuoltojen yhteydessä. Vuosina 2010 - 2015 uusitaan laitosyksiköiden turvallisuusluokitellut pienjännitekojeistot. Kauppasopimus sisältää myös option uusintojen jatkamisesta vuosina 2015 - 2018.

Solmittujen kauppojen sisältämistä tuotteista ja palveluista yli 80 prosenttia on lähtöisin ABB:ltä Suomesta. Kokonaistoimitusten projektointi, suunnittelu, ohjelmointi ja toimitettavien laitteiden hyväksyntä hoidetaan Vaasasta, mistä myös toimitukseen sisältyvät pienjännitekojeistot ja suojareleet tulevat. Asennusten esisuunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään ABB:n Service-verkostoa.