» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Rakennusalan verotarkastuksissa paljastui runsaasti väärinkäytöksiä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Rakennusalan verotarkastuksissa paljastui runsaasti väärinkäytöksiä

24.2.2009

Rakennusalaan kohdistuvassa Raksa-verovalvontahankkeessa tehtiin vuonna 2008 yhteensä 571 verotarkastusta. Harmaaseen talouteen törmättiin peräti 200 tarkastuskohteessa.

Synkin tilanne on Uudellamaalla; viime vuonna tehdyissä 239 rakennusalaan kohdistuneessa verotarkastuksessa 84 kohteessa havaittiin harmaata taloutta. Harmaaseen talouteen kohdistuvia jälkiverotusesityksiä tehtiin verotarkastuskertomusten perusteella yhteensä 26 miljoonan euron verran. Vääränsisältöisiä laskuja löydettiin noin 30 miljoonan euron edestä. 

Väärinkäytökset ovat yleisiä erityisesti pienissä yrityksissä, joiden liikevaihto on alle 5 miljoonaa euroa. 93 prosenttia kaikista jälkiverotusehdotuksista kohdistuu pieniin yrityksiin. Veroviranomaiset arvelevat tämän olevan seurausta rakennusurakoiden aliurakointiketjutuksista. Pienillä yhdenmiehen tai muutaman työntekijän aliurakoitsijayrityksillä ei aina ole tarvittavaa osaamista tai halua hoitaa viranomaisvelvoitteitaan.

Raksa-verovalvontahankkeessa on tehty yhteistyötä myös muiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on ollut mukana harmaiden markkinoiden torjuntatoiminnassa vuodesta 1994. Vuonna 2009 hankkeen erityskohteena on korjaus- ja saneerausrakentaminen.

 

Lisätietoja verotuksesta, tilaajavastuulaista ja harmaan talouden torjunnasta:

www.vero.fi
www.tilaajavastuu.fi
Urakoitsija.fi
www.rakennusteollisuus.fi