» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Suomen Valomainosliitto vietti 40-vuotisjuhliaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Suomen Valomainosliitto vietti 40-vuotisjuhliaan

24.8.2009

Suomen Valomainosliiton järjestäytymisen 40-vuotisjuhlaa vietettiin 21.8. Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Juhlaillalliselle osallistui lähes 50 nykyistä ja entistä valomainosvalmistajaa. 

Juhlaillalliselle osallistui lähes 50 nykyistä ja entistä valomainosvalmistajaa. Kuva Sisko VuorenmaaTilaisuuden juhlapuheen piti yhdistyksen ensimmäiseen hallitukseen kuulunut toimitusjohtaja, yrittäjäneuvos Markku Koskenniemi Tampereelta. Puheessaan hän muisteli esimerkiksi vuoden 1969 loppukesästä Helsingissä pidettyä Suomen Neon- ja valomainosyhdistyksen (NEVA) perustuskokousta, johon osallistui kymmenen henkilöä.

Silloin, kuten tänäkin päivänä, järjestö huolehtii alan edunvalvontakysymyksistä suhteessa viranomaisiin ja alaan liittyviin eri sidosryhmiin. Yhdistyksen tarve oli merkittävä 1970-luvun alkupuolen energiakriisin yhteydessä. Valomainokset asetettiin silloin käyttökieltoon eli kaikki valomainokset sammutettiin lähinnä psykologisista syistä. Yksityisen yrityksen mahdollisuus faktatiedon saattamiseksi viranomaisten tietoon olisi ollut rajoitettu, mutta tässä kriisissä alan järjestäytyminen näytti voimansa.

Juhlien järjestäjänä toimi alan nykyistä edunvalvontatyötä tekevä, vuonna 1990 perustettu Suomen Valomainosliitto ry. Liittoon kuuluu tällä hetkellä 38 jäsenyritystä ja kolme kannattajajäsentä. Tänä päivänä liitolla on paljon samoja tehtäviä kuin alkuperäisellä yhdistyksellä, mutta lisänä ovat tulleet alan asentajien koulutuksen kehittäminen ja standardien seuraaminen. Tulevia tapahtumia ja tarpeita sekä yleistä edunvalvontaa toteutetaan yhdessä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto (STUL) ry:n kanssa sen yhtenä jäsenjärjestönä.

Tilaisuudessa Valomainosliiton puheenjohtaja Seppo Rantala luovutti Markku Hämäläiselle ensimmäisen valomainosasentajan todistuksen. Valomainosasentajan todistuksen henkilökortteineen myöntää Henkilö- ja Yritysarviointi Seti Oy.