» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Kiinteistö- ja rakentamisala yhteisiin ilmasto- ja energiatalkoisiin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kiinteistö- ja rakentamisala yhteisiin ilmasto- ja energiatalkoisiin

25.5.2009

Kiinteistö- ja rakentamisala tahtoo vastata ilmasto- ja energiahaasteisiin yhteistyössä valtiovallan, kuntien ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa. 

Kiinteistöt ja niiden käyttö kuluttavat noin 40 % kaikesta Suomessa käytettävästä energiasta. Rakentamis- ja kiinteistöalan 16 merkittävää järjestöä ja toimijaa ovat yhteisesti muokanneet näkemyksensä pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaan ja esittäneet sen eduskunnan talousvaliokunnalle ja työ- ja elinkeinoministeriölle.

Esitykset liittyvät valtiovallalle ehdotettavaan tieto- ja neuvontapalveluun, reaaliaikaisten energiakulutustietojen mittaamisen ja hinnoittelun kehittämiseen sekä energiatehokkaan korjausrakentamisen tukemiseen. Valtiolta toivotaan tiennäyttäjän roolia energiatehokkuuden parantamisessa sen omissa ja tukemissa rakennushankkeissa.

Järjestöjen mukaan tavoitteiden toteuttamista tulee tukea esimerkiksi vero-ohjauksen, julkisen rahoituksen, energiahinnoittelun sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan kautta. Korjausavustus tulisi suunnata energiatehokkuutta parantaviin hankkeisiin.

Lausunnon ovat allekirjoittaneet Arkkitehtitoimistojen liitto, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Kiinteistöpalvelut ry, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto, LVI-talotekniikkateollisuus ry, Rakennusliitto, Rakennusteollisuus RT ry, Rakennustietosäätiö, Arkkitehtiliitto, Kiinteistöliitto, Kuntaliitto, Isännöintiliitto, Kiinteistönvälittäjäliitto, Omakotiliitto, Rakennusinsinöörien Liitto sekä Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto.