» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Ensto suunnittelee uusia leikkauksia tappioputken katkaisemiseksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto suunnittelee uusia leikkauksia tappioputken katkaisemiseksi

25.8.2009

Ensto-konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 77 miljoonaa euroa, eli 23 % edellisvuoden vastaavaa jaksoa vähemmän. 

Ensto teki tammi-kesäkuussa 1,4 miljoonan euron liiketappion. Yhtiön mukaan alkuvuoden aikana toteutetuista sopeuttamistoimenpiteistä huolimatta myös koko vuoden liiketulos tulee todennäköisesti jäämään tappiolle.

Enston mukaan kysyntä on heikentynyt olennaisesti kaikilla markkina-alueilla, ja koko vuoden liikevaihdon odotetaan laskevan noin 158 miljoonaan euroon viime vuoden noin 170 miljoonasta.

Kilpailukyvyn varmistamiseksi Ensto käynnistää uudet YT-neuvottelut, jotka koskevat osittain yhtiön johtoa, tuotanto-, hankinta-, logistiikka- ja asiakaspalvelutoimintoja sekä taloushallintoa. Vähennystarpeeksi arvioidaan kokonaisuudessaan enintään 75 henkilöä, joista 35 on toimihenkilöitä ja 40 työntekijöitä.

Suunnitellun vähennystarpeen ei arvioida merkittävästi koskevan valmistavassa tuotantotyössä toimivia työntekijöitä Porvoossa. Sopeuttamistoimenpiteet täsmentyvät 1. syyskuuta 2009 alkavissa neuvotteluissa. Toukokuussa Ensto ilmoitti 137 työntekijän vähentämisestä vuoden loppuun mennessä.

Sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistuneen Enston palveluksessa on yhteensä noin 1 300 työntekijää 18 eri maassa.

 

      Muutoksia Enston johdossa

Keijo Mäkelä on nimitetty 1. syyskuuta 2009 alkaen Ensto-konsernin Operations-toiminnoista vastaavaksi johtajaksi. Aikaisemmin Mäkelä on toiminut Ensto Enclosures and Components -liiketoiminta-alueen johtajana.

Tomi Gardemeister siirtyy Ensto Enclosures and Components -liiketoiminta-alueen johtajaksi ja hänen vastuullaan on myynnin, markkinoinnin, tuotekehityksen ja tuotehallinnan kehittäminen. Aikaisemmin Enston Enclosures and Components -liiketoiminta-alueen myynti- ja markkinointijohtajana työskennellyt Gardemeister on nimitetty myös Enston johtoryhmän jäseneksi. 

Henkilöstöjohtaja Sari Näkki jättää Enston ja siirtyy kohti uusia haasteita 1. lokakuuta 2009 alkaen. Henkilöstöpäällikkö Katrin Joala hoitaa toistaiseksi henkilöstöjohtajan tehtäviä oman toimensa ohella.