» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Vasama-lehti: Pedersören turma johtui huolimattomuudesta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Vasama-lehti: Pedersören turma johtui huolimattomuudesta

25.8.2009

Sähköalojen ammattiliiton Vasama-lehden elokuun numeron mukaan Pedersöressä 27.7. tapahtunut, verkostoasentajan kuolemaan johtanut tapaturma johtui asentajien huolimattomuudesta. 

Lehden mukaan 20 kilovoltin sähkölinjaan muuntajaa asentamassa olleet kokeneet sähköasentajat luulivat tehneensä sähköjohdot jännitteettömiksi, mutta asia varmistettiin ainoastaan silmämääräisellä tarkistuksella. Erotinlaite ei kuitenkaan toiminut odotetulla tavalla, vaan yksi kolmesta johtimesta oli jäänyt jännitteelliseksi.

”Tällainen toiminta tuntuu maallikosta kummalliselta venäläiseltä ruletilta, kun asentajalla on aina käytettävissä laite, jolla jännitteettömyyden voi turvallisesti varmistaa. Miksi ottaa riski sähköiskusta ja todennäköisestä kuolemasta, kun asian voi testata luotettavasti ilman suurta lisävaivaa”, lehdessä kysytään aiheellisesti.

Ennen töihin ryhtymistä jännitteettömyys tulee aina todeta, minkä lisäksi suurjännitteiset kohteet tulee aina työmaadoittaa näkyvästi.Vasama-lehden artikkeli: Verkostoasentaja kuoli sähköiskuun