» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähkötuotteille on julkaistu uusi ympäristöstandardi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötuotteille on julkaistu uusi ympäristöstandardi

27.4.2009

Sähkö- ja elektroniikkatuotteiden suunnitteluun on luotu uusi ekologisen tuotesuunnittelun standardi, jonka tarkoituksena on vähentää sähköteknisten tuotteiden ympäristölle aiheuttamia haitallisia vaikutuksia tuotteiden koko elinkaaren aikana. 

Uudessa ekologisen tuotesuunnittelun standardissa (IEC 62430, Environmentally conscious design for electrical and electronic products) esitetään joukko vaatimuksia ja menettelytapoja, joiden avulla ympäristövaikutukset pystytään ottamaan huomioon sähkö- ja elektroniikkatuotteiden suunnittelu- ja tuotekehitysvaiheessa.

Standardia voidaan soveltaa kaikkien sähköteknisten tuotteiden suunnittelun yleisstandardina, ellei tuoteryhmälle ole olemassa tuoteryhmäkohtaisia standardeja. Lääkintälaitteiden sekä tietotekniikan ja viihde-elektroniikan suunnittelulle on jo aiemmin laadittu omat suunnitteluohjeet (IEC 60601-1-9 ja IEC 62075).

Standardi on laadittu IEC Guide 114 ja ISO/TR 14062 -julkaisujen periaatteita noudattaen. Englanninkielinen standardin voi tilata SESKOsta 74,39 euron hintaan. Standardin suomenkielinen versio ilmestyy myöhemmin kesällä.

Lisätietoja: www.sesko.fi