» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >KIRA vaati nuorten harjoittelupaikoista huolehtimista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


KIRA vaati nuorten harjoittelupaikoista huolehtimista

29.1.2009

KIRA-Talkoiden avajaisissa kannettiin huolta kiinteistö- ja rakentamisalan mahdollisuuksista tarjota harjoittelupaikkoja nuorille taloudellisesti vaikeina aikoina. 

Kira-Talkoiden avajaiset Helsingin Säätytalossa.Toista kertaa järjestettävät KIRA-Talkoon käynnistettiin 28.1. Helsingin Säätytalossa. Kiinteistö- ja rakentamisalan kaksipäiväisen keskustelufoorumin puheenaiheiksi nousivat tänä vuonna esimerkiksi pääkaupunkiseudun rakentamisen ja kehittämisen haasteet, energiatehokkuuden parantaminen, sekä luonnollisesti myös rakentamisalaa haastava taloustilanne.

NCC Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Timo U. Korhonen korosti puheenvuorossaan nuorten harjoittelupaikkojen tarjoamisen merkitystä. Korhosen mukaan kiinteistö- ja rakentamisalan on syytä suunnata katseensa pidemmälle tulevaisuuteen tarjoamalla harjoittelupaikkoja nuorille sekä työmahdollisuuksia vastavalmistuneille myös taloudellisesti vaikeina aikoina. Vain näin voidaan varmistaa, että alalle riittää osaavaa työvoimaa myös tulevaisuudessa.

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin neuvottelukunnan puheenjohtaja, Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Aulis Kohvakka nosti tilaisuuden avajaispuheenvuorossaan esille rakennuskannan energiatehokkuuden parantamisen ja tähän liittyvän tutkimustoiminnan kehittämisen. Senaatti Kiinteistöt on pyrkinyt aktiivisesti selvittämään varsinkin olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuuden parantamismahdollisuuksia peruskorjausten yhteydessä.

– Olemassa olevan kiinteistökannan energiatehokkuuden parantamiseen täytyy löytää aivan uusia keinoja ja tekniikoita, jotta merkittäviin energiansäästöihin päästäisiin, Kohvakka sanoi.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori korosti puheenvuorossaan kiinteistö- ja rakentamisalan yhteiskunnallista merkitystä työllistämisestä ja energiankulutuksesta puhuttaessa. Vapaavuoren mukaan alaan liittyvien yhteiskunnallisten intressien yhteensovittaminen ei ole välttämättä helppoa. Esimerkkinä hän nosti esille alan normisääntelyn. Esimerkiksi Helsinkiin ei nykyisin voida rakentaa riittävästi eniten kysyttyjä pieniä asuntoja minimipinta-alavaatimusten vuoksi.