» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Energiatehokkuusesite rakentajien avuksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Energiatehokkuusesite rakentajien avuksi

30.6.2009

Ympäristöministeriö ja Motiva ovat laatineet helppolukuisen koosteen rakentamismääräyskokoelman energiankäyttöön vaikuttavista määräyksistä. 

Suora linkki pdf-esitteeseenRakennus ja siihen kiinteästi liittyvät laitteet täytyy Suomessa suunnitella ja rakentaa niin, etteivät ne kuluta tarpeettomasti energiaa. Samalla tulee huolehtia hyvästä sisäilmasta ja rakenteiden oikeasta kosteusteknisestä toimivuudesta.

Nykyiset energiatehokkuuteen liittyvät rakentamismääräykset tulivat voimaan vuoden 2008 alussa. Määräykset ovat nyt uudistumassa, ja ne tulevat kiristymään vuonna 2010. Määräysten muuttuessa on rakentajien ja rakennuttajien kiinnitettävä energiatehokkuuteen ja energiatekniikkaan entistä enemmän huomiota.

Ohjeisiin ja vaatimuksiin voi tutustua ympäristöministeriön ja Motivan ovat laatiman helppolukuisen koosteen avulla. "Rakentamismääräykset ohjaavat energiatehokkuuteen" -opas löytyy sekä ympäristöministeriön että Motivan verkkosivuilta.

Käytännöllinen mittari rakennusten energiatehokkuuden vertailuun on energiatodistus. Energiatodistus vaaditaan uudisrakennuksilta ja myynnin ja vuokrauksen yhteydessä myös olemassaolevilta yli kuuden asunnon rakennuksilta.

 

Opas Motivan sivuilla