» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Suomessa sähkön hinta EU:n edullisimpia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Suomessa sähkön hinta EU:n edullisimpia

1.6.2010

Suomen teollisuus maksaa sähköstään EU:n neljänneksi vähiten ja kuluttajien sähköstään maksama hinta on EU:n kahdeksanneksi edullisin. Tiedot käyvät ilmi Eurostatin tuoreesta sähkönhintatilastosta.

Suomen teollisuutta vähemmän sähköstään maksavat vain Bulgarian, Viron ja Ranskan yritykset. Eniten sähköstään maksavat kyproslaiset yritykset.

Keskimäärin EU-maiden yritykset joutuvat maksamaan sähköstään 10,26 euroa sadalta kilowattitunnilta, kun vastaava lukema Suomessa jää 6,83 euroon. Eurostatin tilastot perustuvat viime vuoden loppupuoliskon tietoihin.

Suomalaiskuluttaja maksaa sähköstään 12,89 euroa sadalta kilowattitunnilta, kun EU-maissa keskimäärin kuluttajat joutuvat pulittamaan samasta sähkömäärästä 16,45 euroa.

Vähiten sähköstään joutuvat maksamaan bulgarialaiset, joille sata kilowattituntia kustantaa 8,18 euroa. Selvästi eniten sähköstään joutuvat maksamaan tanskalaiset. Sata kilowattituntia maksaa tanskalaisille 25,53 euroa eli lähes kaksi kertaa enemmän kuin suomalaiskuluttajille. Myös ruotsalaiset ja norjalaiset maksavat sähköstään hieman enemmän kuin suomalaiset.

Huomion arvoista on, että ostovoimaan suhteutettuna suomalaiskuluttajat maksavat sähköstään EU:n vähiten.

Lisätietoa:

Eurostatin sähkönhintatilastot (pdf)