» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Sähköpätevyyden koulutusvaatimukset täsmentyneet
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköpätevyyden koulutusvaatimukset täsmentyneet

1.6.2010

Työ- ja elinkeinoministeriön vahvistamat muutokset sähköalan töitä koskevaan KTM-päätökseen 516/1996:een astuivat voimaan 31.5.2010.

Suurin muutos koskee tarvittavan koulutuksen määrittelyä sähköpätevyyksissä ja 11§:ssä. Koulutusvaatimukset on ajantasaistettu vastaamaan nykyistä ja samanaikaisesti myös vanhaa opintojärjestelmää. Nykyisen opintojärjestelmän mukaisten tutkintojen nimikkeet eivät enää kuvaa samalla tavalla kuin ennen tutkintoon sisältyvien sähkövoimatekniikan opintojen määrää.

Tästä syystä KTM-päätöksen edellyttämät sähköopintojen määrät on jouduttu kuvaamaan aiempaa yksityiskohtaisemmin opintoviikkojen ja –pisteiden avulla. Uusittu KTM-päätös ei kuitenkaan oleellisesti muuta henkilöarviointilaitoksen jo nyt soveltamaa käytäntöä pätevyystodistusten myöntämisessä.

Samassa yhteydessä on tarkennettu ja yksinkertaistettu itsenäiseen työhön kelpoiseksi katsottavan henkilön (11§) työkokemusvaatimuksia. Uusien sähköturvallisuustutkintojen voimassaoloaika on lyhennetty viiteen vuoteen. Oman asunnon sähkötöissä ns. kelpoisuustodistus edellytetään nyt kaikilta koulutustasosta riippumatta.

Lisätietoa:

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös sähköalan töistä 5.7.1996/516