» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Jatkossa sähköremonteista pitää ilmoittaa isännöitsijälle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Jatkossa sähköremonteista pitää ilmoittaa isännöitsijälle

1.7.2010

Heinäkuun alussa voimaan tulleen uuden asunto-osakeyhtiölain mukaan myös huoneiston sähköremonteista pitää ilmoittaa aiempaa tarkemmin etukäteen isännöitsijälle.

Taloyhtiön osakkeenomistajan pitää uuden asunto-osakeyhtiölain mukaan ilmoittaa lähes kaikista suuremmista asunnossa tehtävistä remonteista etukäteen isännöitsijälle. Tällaisia remontteja ovat esimerkiksi  lämmitysjärjestelmään, vedenjakeluun, sähköihin, viemäröintiin tai ilmastointiin liittyvät korjaustyöt.

Sähköasentaja. Kuva Mikko KäkeläSeinien maalausta tai tapetointia ei tarvitse ilmoittaa, mutta esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontti sekä hanojen tai wc-istuimen vaihtaminen ovat ilmoitettavia asioita.

– Ilmoitukset tehdään aina kirjallisina ja etukäteen, muistuttaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Remontti-ilmoituksista pitää jatkossa selvitä, mitä töitä tehdään, kuka ne tekee ja milloin. Remonttia ei saa aloittaa ennen kuin ilmoitus on ehditty käsitellä asianmukaisesti. Kunnossapitotyöt ja remontit kirjataan huoneistokohtaiseen rekisteriin. Samalla arvioidaan, onko remontti suunniteltu asianmukaisesti ja noudatetaanko siinä hyvää rakennustapaa.

Ilmoituskäytäntö alkaa heinäkuun 1. päivänä, kun uusi asunto-osakeyhtiölaki astuu voimaan. Uusi käytäntö koskettaa isoa osaa suomalaisista eli kaikkia, jotka asuvat asunto-osakeyhtiöissä. Ilmoituskäytäntö on yksi lain mukanaan tuomista uusista seikoista. Kokonaisuudessaan lain tarkoituksena on lisätä taloyhtiön hallitusten toiminnan suunnitelmallisuutta ja avoimuutta sekä selkeyttää muun muassa yhteistyötä isännöinnin kanssa.


Isännöintiliiton tietopaketti uudesta asunto-osakeyhtiölaista

Sähköinfo-lehden artikkeli: Uusi laki lisää sähköalan ammattilaisten tarvetta