EMC Group muuttuu EMC Talotekniikaksi

2.11.2010

Talotekniikan ydinpalvelujen tarjontaan ja kehittämiseen vuonna 2007 perustettu EMC Group Oy:n nimi muuttuu EMC Talotekniikka Oy:ksi. Sen kahdentoista tytäryhtiön toimintaa muutetaan liiketoimintalähtöiseksi muodostamalla neljä liiketoiminta-aluetta. Toimintatapamuutos astuu voimaan vuoden 2011 alusta lukien.

Nimenvaihdoksen taustalla oli tarve saada konsernin nimi vastaamaan paremmin sen liiketoimintaa.
”Aikaisempi konsernin emoyhtiön nimi, EMC Group, ei kertonut ulkopuolisille toimialasta mitään. EMC Talotekniikan toiminta tulee keskittymään talotekniikan toimialaan”, EMC Talotekniikan toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo.

EMC Talotekniikan osaaminen muodostuu neljästä liiketoimintayksiköstä, jotka ovat talotekniikka, linjasaneeraus ja korjausrakentaminen, tekniset palvelut sekä tuotteet ja esivalmisteet. Yhtiön liikevaihto jakautuu eri liiketoimintayksiköiden kesken siten, että talotekniikan osuus on noin 35 miljoonaa euroa, linjasaneerauksen ja korjausrakentamisen osuus 18 miljoonaa, teknisten palveluiden 10 miljoonaa sekä tuotteiden ja esivalmisteiden miljoona euroa.

”Tavoitteenamme on kasvattaa jokaista liiketoimintayksikköä noin 10–20 prosenttia vuodessa. Myös uusia yritysostoneuvotteluja käydään parasta aikaa”, Liukkonen kertoo.

Entisten tytäryhtiöiden toiminta jatkuu ennallaan, eikä esimerkiksi asiakassopimuksiin tule mitään muutoksia.