» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Espooseen aurinkovoimala sähköautojen lataamiseen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Espooseen aurinkovoimala sähköautojen lataamiseen

4.6.2010

Varikkorakennuksen katolle asennettu järjestelmä kattaa 276 korkeatehoista 200-210 wattista aurinkopaneelia, jotka on suunniteltu sähköverkkoon kytkettäviä järjestelmiä varten.Espoon kaupungin varikolla aloitti toimintansa 3. kesäkuuta aurinkosähköjärjestelmä. Fortumin ja Espoon kaupungin yhteistyönä asennettua järjestelmää käytetään sähköautojen lataamiseen.

Aurinkopaneeleita on asennettu varikkorakennuksen katolle 276 kappaletta ja niiden kokonaisteho on noin 55 kilowattia. Aurinkovoimalan on toimittanut ja suunnitellut Naps Systems Oy.

Espoon kaupungilla ja Fortumilla on tällä hetkellä vajaa kymmenen sähköautoa käytössä Espoon alueella.Vuosituotoksi on arvioitu 45 000 kilowattituntia. Energiamäärä riittää kattamaan 10-15 sähköauton vuotuisen kulutuksen.

Fortumilla ja Espoon kaupungilla on tällä hetkellä käytössään yhteensä vajaat kymmenen sähköautoa Espoon alueella. "Neuvottelemme parhaillaan uusien sähköautojen hankkimisesta", sanoo Espoon varikon toimitusjohtaja Kari Sirviö.

Pari vuotta sitten Fortum ja Espoon kaupunki aloittivat yhteistyön, jonka tavoitteena on mahdollistaa sähköautojen laajamittainen käyttöönotto Espoossa. Nyt käyttöönotetun latausjärjestelmän ansiosta ajon aikana päästöttömät sähköautot eivät tuota hiilidioksidipäästöjä myöskään lataamisen aikana.