» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Sähkönimikkeistöhaku Sähkönumerot.fi -palveluun
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkönimikkeistöhaku Sähkönumerot.fi -palveluun

7.12.2010

Sähkönumerorekisterin harmonisoidut yleisnimet on yhdistetty S 2010-luokittelun pääosatasoihin ja Sähkönumerot.fi -tietopalveluun on lisätty uusi S 2010-sähkönimikkeistöä noudattava järjestelmäpohjainen haku- ja selailutoiminto. 

Esimerkiksi kaapelihyllyjärjestelmää suunnitteleva sähkösuunnittelija tai -urakoitsija voi selata Sähkönumerot.fi -palvelusta markkinoilla olevia kaapelihylly- ja kaapelitikastuotteita toimittajittain tai tuotteen yleisnimen perusteella. Halutut tuotteet voi poimia tuotetietokansioon, josta ne voi tulostaa tuotekortteina suunnitelman liitteeksi tai ladata tuotteiden tiedot excel-muodossa jatkokäsittelyä varten.

Sähkötieto ry:n julkaisema sähköisen talotekniikan S 2010 -sähkönimikkeistö luokittelee sähkötekniset järjestelmät suunnittelua ja dokumentointia varten järjestelmittäin menemättä tuotenimitasolle. Sähkönumerointi puolestaan jaottelee tuotteet 60 sähköteknisten tuotteiden kaupassa käytettävään tuoteryhmään ja kussakin tuoteryhmässä käytettäviin harmonisoituihin yleisnimiin.

Ajatus Sähkönimikkeistön yhdistämisestä sähkönumerorekisteriin syntyi Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton ja Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry:n yhteistyöpalaverissa.

– Jo alkuvaiheessa huomasimme, että markkinoilla on paljon tuotteita, joiden olemassa olosta meillä ei ollut aiemmin mitään tietoa, yleisnimien yhdistämisestä pääosatasoihin huolehtinut Kari Sirén Sähkötekniikka Kari Sirén Oy:stä sanoo.

Sähkönumerot.fi -sivustolta käyttäjät voivat hakea tuotteita myös sähkönumerolla, tuoteryhmittäin, toimittajittain tai tuotemerkeittäin. Näin eri tuotevaihtoehdot nousevat helposti esiin teknisine tietoineen, kuvineen ja esitteineen. Sähkönumerot.fi -palvelussa on tällä hetkellä jo yli 75 000 tuotekuvaa ja 27 000 tuotekuvausta.


Sähkönimikkeistön mukainen haku Sähkönumerot.fi -palvelussa