» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2010 >Monipalveluverkkojen pikaopas opastaa tietoliikenneratkaisuissa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Monipalveluverkkojen pikaopas opastaa tietoliikenneratkaisuissa

9.4.2010

Asuinkiinteistöjen tietoliikenne- ja viestintäratkaisuja esittelevästä monipalveluverkko-oppaasta on ilmestynyt helppolukuinen, päivitetty tiivistelmä. 

Monipalveluverkkojen pikaopasToimitilakiinteistöistä tutut sisäjohtoverkot ovat yleistymässä nopeasti myös asuinrakennuksissa. Kiinteistön nykyaikainen monipalveluverkko mahdollistaa kaikkien tietoliikenne- ja viestintäpalveluiden välittämisen nopeasti ja luotettavasti yhdellä verkoratkaisulla.

Nopeiden tietoliikenneyhteyksien lisäksi monipalveluverkossa voidaan välittää esimerkiksi puheluita ja digitaalisia tv-palveluita. Myös erilaiset turvallisuusvalvonta- ja rakennusautomaatioratkaisut on helppo toteuttaa sisäjohtoverkon välityksellä.

Riittävä, laadukas kaapelointi on sisäjohtoverkon kivijalka. Vaikka monet palvelut pystytään toteuttamaan myös langattomasti, tarjoaa kiinteä kaapelointi huomattavasti paremman suorituskyvyn sekä luotettavammat, turvallisemmat ja yleensä myös vaivattomammat yhteydet.

Monipalveluverkon suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin rakentamisen tai remontoinnin alkuvaiheessa. Uudisrakentamisen lisäksi kiinteistön sisäjohtoverkon uusimista kannattaa harkita esimerkiksi sähkö- ,putki- tai julkisivuremontin yhteydessä, sillä vanhojen kiinteistöjen vanhat puhelinjohdot eivät riitä nopeiden tietoliikenneyhteyksien välittämiseen.

Asuinkiinteistojen monipalveluverkkojen pikaopas on tiivistelmä Suomen Kiinteistöliitto ry:n, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry:n, Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n vuonna 2008 julkaisemasta laajemmasta oppaasta.  

          

OPPAASTA ON JULKAISTU PÄIVITETTY VERSIO.